Excursions a les torres de telegrafia òptica de Catalunya

Al segle XIX, per reial decret, es van estendre unes línies de telegrafia òptica amb finalitats militars. D’aquesta tecnologia, que ja era obsoleta quan es va posar en marxa, ens n'han quedat les torres on s’instal·lava el sistema de transmissió de missatges. Per a les estacions d’aquestes línies es van aprofitar campanars d’esglésies, castells i torres ja existents, però també se’n van aixecar de nova planta.

Quan aquest sistema de comunicació es va abandonar, les torres van anar arruïnant-se: algunes han estat restaurades i d’altres continuen estant en un estat ruïnós. En aquest llibre es proposen 27 itineraris a les torres que tenen més interès des del punt de vista excursionista i s’han deixat de banda les torres situades en zones urbanitzades.

Les caminades són de curta durada i aptes per a tothom. Cada itinerari, a més de la descripció del camí a seguir, té les seves dades tècniques i un croquis que permet recórrer la ruta. També hi trobareu una mica de la història de les torres de telegra a òptica i el traçat de les línies.

 

Joan M. Vives Teixidó

És membre de la UEC de Gràcia, del CE Catalunya i del Comitè dels 100 Cims de la FEEC. Instructor voluntari d’excursionisme i tècnic de senders. Coneix en profunditat les muntanyes d’Osona, del Ripollès i de la Cerdanya, sense oblidar les altres serralades catalanes. Va per la muntanya a peu, corrent, en bicicleta o amb esquís. És autor de set llibres i de més d’un centenar d’articles de temàtica excursionista, BTT i pedra seca.

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies