Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport

dilluns, 19 de febrer del 2024

Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport

El Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià i referent del futbol anglès, va arribar a jugar en més de cinc equips. Aquesta jornada rememora la seva lluita per donar visibilitat a les persones LGBTI+ a l’àmbit de l’esport.

Novament aquest any, la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) del Departament de la Presidència i la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+ del Departament d’Igualtat i Feminismes, conjuntament amb el món de l’esport, reivindiquen fermament la lluita contra la l’LGBTI-fòbia a l’esport.



 En la campanya d’enguany, es duran a terme actes de penjada de cartells i de sensibilització contra LGTBI-fòbia a l’esport a les unitats de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (Consell Català de l’Esport, Centre d’Alt Rendiment, Institut Nacional d’Educació Física) i a centres i instal·lacions esportives, en activitats de competició i de lleure d’arreu de Catalunya.

Es convida tot el sector esportiu a sumar-se a aquesta reivindicació, i a promocionar i a difondre aquesta jornada a les seves instal·lacions i compartir-ho a les xarxes socials.

El món de l’esport reivindica el dret de totes les persones a fer pràctica esportiva sense discriminació de cap mena sobre les persones LGBTI+ i denuncia qualsevol mena d’agressió, desigualtat o incitació a la violència envers aquest col·lectiu, dins i fora dels terrenys de joc, en compliment de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

La campanya promou l’eslògan “L’esport és divers”, un missatge que esdevé un crit per a la inclusió de totes les persones en el món de l’esport i l’activitat física, sigui quina sigui la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

La diferència i la diversitat enriqueix i transforma la societat i, per tant, s’ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l’esport pels beneficis que suposa per a la salut. L’esport i l’activitat física formen part de la vida de moltes persones i significa una part essencial del seu benestar.

Subscriu-te al butlletí

Rebràs un correu setmanal amb l'agenda d'activitats

Fent ús d'aquest formulari, accepto la Política de Privacitat del Centre Excursionista de Terrassa.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies