
Descripció de l'activitat
- Dissabte
Sortirem des del mateix alberg, i creuarem l’Ebre pel pont de lo Passador (3), recorrerem la riba dreta del riu fins al mirador i la Gola de Migjorn(4)(5); seguirem per la platja uns 900 metres en direcció sudoest, per camins típics del Delta, arribarem al poble dels Muntells, aqui pòdrem fer unes cerveses o dinar; ara ja sols en quedaran els darrers vuit quilómetres fins arribar a l’Alberg.
- Diumenge
Després d’esmorzar, tornarem a travessar lo riu pel pont del Pasador, aquest cop, també per la riba dreta però en sentit ascendent, fins a Amposta, a la mateixa entrada del Poble, prendrem direció sud vers els Ullals de Baltasar(6), un racò de natura poc conegut del Delta. Ara prendrem direcció surest vers l’Encanyissada(7) que voltarem pel nord fins la Casa de Fusta(8) d’aquí a l’alberg ens queden els darrers deu quilòmetres… on per fer el comiat, es esperarà una bona paella!
(1) https://xanascat.gencat.cat/ca/albergs/albergs/deltebre-xanascat
(2) N40°43'29" E0°43'29"
(3) https://ca.wikipedia.org/wiki/Pont_lo_Passador
(4) https://www.santjaumeturisme.cat/el-mirador-de-migjorn/
(5) https://terresdelebre.travel/que-fer/espais-naturals/parc-natural-del-delta-de-lebre/gola-de-migjorn
(6) https://ca.wikipedia.org/wiki/Ullals_de_l'Arispe_i_Baltasar
Fitxa tècnica
- Dates: Dissabte i diumenge, 17 i 18 de maig de 2025.
- Lloc de trobada: Deltebre, alberg de la XanasCAT (1)
- Longitud i desnivell:
- dissabte 40 km i 25 m +/-
- diumenge 39 km i 25 m +/-
- Horaris aproximats: ambdòs dies, entre 3h 30’ i 4h 30’.
- Dificultat: Fàcil.
- Horari i lloc de trobada: A les 9:00h - a l’alberg de la XanasCAT de Deltebre (2)
- Preu de l’activitat: 40€, inclou pensió complerta; en formalitzar l’inscripció caldrà fer una pagament de 20€ en concepte de paga i senyal.
- Inscripcions: A partir del 31 de març de 2025.
ATENCIÓ! El Dissabte caldrà dur esmorzar i dinar de carmanyola, o l’opció de dinar al restaurant “Can Machino” dels Muntells (NO inclòs); el sopar el farem a l’alberg. El diumenge esmorzarem i dinarem (paella), a l’alberg.