Municipi de Terrassa, comarca del Vallès Occidental
Sortirem de la casa de La Pastora en direcció a la Casa Vella de l’Obac i Ermita de Sant Antoni de Pàdua. A continuació seguirem pel corriol en direcció al Turó Roig, però de seguida ens desviem a la dreta per començar a pujar a la torre elèctrica dels Alts de la Pepa. Seguirem una mica la carena per fer la darrera pujada al Turó de la Mamella, on hi ha la torre de guaita. En aquest punt si el temps ho permet, esmorzarem i compartirem el bonic paisatge que podrem gaudir i explicar, des del mar fins els pirineus. Seguirem el corriol cap a la Serra del Pou de Glaç, per desviar-nos novament a la dreta, per anar a trobar la Torrota de l’Obac. Aquí podrem tocar la paret d’aquesta antiga torre de guaita, i amb molt de compte, seguirem baixant per aquest corriol tècnic fins arribar al Coll de la Torrota. Aquí ja agafarem la pista que ens porta de nou a la casa de La Pastora.
Itinerari
- La Pastora
- Casa vella de l’Obac
- Alts de la Pepa
- Torre de guaita del Tossal de l’Àliga
- Torrota de l’Obac
- Coll de la Torrota
- La Pastora
Fitxa tècnica
- Dissabte, 21 de desembre
- Punt de trobada: Era de La Pastora (darrera Casa Nova de l’Obac), podent aparcar al PK de la Casa Nova de l’Obac, accessible amb vehicle per pista forestal https://maps.app.goo.gl/owzFKsZBhSWGEHv18
- Hora: 9:00 h del matí per fer presentacions i començar a muntar els equips
- A efectes de logística de vehicles, excepte els que hi vagin directament, ens trobarem a les 8:30 h a l’esplanada que hi ha a la Ctra. Rellinars, just acabada de passar la rotonda de la B40 https://maps.app.goo.gl/yf6QSBrpPTaSxDJW8
- Durada prevista de l’excursió: unes 4 hores aproximadament, entre pujada i baixada, esmorzar, presentació i organització equips, així com logística per la conducció amb barra direccional.
- Distància a recórrer: 4,3 km (anada i tornada) Track Wikiloc
- Desnivell acumulat: +195 -195
- Dificultat: tècnicament moderat, tant a la pujada als Alts de la Pepa com la baixada hi ha trams curts però força tècnics.
- Dinar de Nadal: a les 13h anirem al Restaurant de La Pastora a fer el dinar de Nadal i cloenda fins passades les festes. Hi ha l’opció de venir solament al dinar, marcant la casella corresponent en el formulari d’inscripció.
- El dinar té un cost de 25€ que cal fer efectius amb la mateixa inscripció. El menú ens permetrà escollir un primer plat i un segon en el moment de fer la inscripció. Les guarnicions les compartirem a la taula, i també hi entrarà vi i aigua, cafè i una copa de cava. Qualsevol beguda extra anirà a per compte de cadascú.
- Consells específics: Cal portar esmorzar a la motxilla (no de roba), aigua o beguda, roba adequada per muntanya (regla de les tres capes). Es recomana bota de canya mitja-alta, ulleres de protecció i gorra (força vegetació) i si fa fred guants i buf.
- Us recordem que per motius de seguretat és obligatori per a tothom portar bastons.
- Inscripcions: al formulari adjunt o Secretaria del CET, feiners de 18.00 a 21.00 h.
- Sortida gratuita (organització i guiatge) excepte el cost del dinar.
- Transport fins el punt de trobada en cotxes particulars.
- Dades de contacte:
- Xavi Heras 616 453 916, fxhcfxhc60@gmail.com
- Marc Malgosa 638 939 264, arcosarat@gmail.com
- Atenció: En aquesta ocasió es tancaran inscripcions abans, per motius de logística del Restaurant. Les inscripcions romandran obertes únicament fins el dia 13 de desembre.
Menú de Nadal
Track