SENDERISME · TRAVESSADES FAMILIARS · EL DELTA DEL LLOBREGAT 🗓

Diumenge, 17 d’octubre

Caminadors:

Farem un recorregut pels llocs més interesants dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

Culturals:

Podran fer una passejada (més llarga o més curta) per la vorera del riu i arribar-se fins els miradors que hi ha.

Si teniu binocles, porteu-ne, per poder observar les aus que hi ha.

Descripció:

El delta del Llobregat d’avui és un mosaic de paisatges en el qual els espais naturals destaquen pel seu valor ecològic i paisatgístic i per la biodiversitat que alberguen.

El delta del Llobregat està format per una extensa plana que ocupa 98 quilòmetres quadrats entre el massís del Garraf, Montjuïc i el congost de Sant Andreu de la Barca, al nord. Es formà en una època recent: apareix en èpoques romanes i va creixent fins al segle XIX. Ha tingut diferents boques de riu que amb el temps han anat creant les llacunes litorals.

Els espais naturals del delta del Llobregat són una xarxa d’espais protegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat.

Visitant-los, sorprèn la gran diversitat biològica que alberguen. Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats per algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna, gairebé úniques a Catalunya. 

Són uns espais molt importants per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria dels ocells del nord d’Europa cap a l’Àfrica. Tenen una vegetació molt valuosa, amb 20 hàbitats naturals d’interès europeu, 3 dels quals són d’interès prioritari amb l’objectiu de conservar-los. Als prats humits i a les pinedes, s’hi han detectat 23 espècies diferents d’orquídies.

Els espais naturals del delta del Llobregat són una de les zones més importants de Catalunya quant a l’educació ambiental i la recerca. Hi ha molt poques metròpolis a la Mediterrània que gaudeixin d’uns aiguamolls d’importància internacional a les seves portes. És un indret per visitar-lo, per descobrir-hi el medi natural i gaudir del paisatge i un indret on les condicions d’observació de flora i fauna són excepcionals. I el millor de tot: és a tocar de casa!

Fitxa tècnica:

 • Sortida: 8.00 h des de l’estació d’autobusos. Tornada a la vesprada.
 • Desplaçament: en autocar
 • Desnivell: inapreciable
 • Temps de marxa: 4 h
 • Dificultat: fàcil
 • Recorregut: 10,5 km
 • Inscripcions: fins al 12 d’octubre al formulari adjunt i a secretaria del CET
 • Preu de la sortida: 17 €
 • Límit de participants 35 persones

Observacions:

 • Esmorzar i dinar de motxilla.
 • En aquesta sortida no hi haurà visita cultural i es passarà el dia pels Espais Naturals del Delta del Llobregat
 • L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.
 • Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en fer la inscripció.

La descripció de la sortida també la podeu veure al blog: https://travessades.blogspot.com/

Inscripció:

Scheduled Històric