PRESENTACIÓ ASSOCIACIÓ HEALTH US NEPAL 🗓

Dijous, 3 de febrer a les 19.30 h

Health us Nepal és una ONG amb seu a Olot i delegacions a Les Preses, Girona, Banyoles, Sta. Coloma de
Farners, Maçanet de la Selva, Blanes, Terrassa i Barcelona. L’objectiu de l’organització és donar assistència mèdica a la regió de HUMLA, al Nepal, al mig de la serralada de l’Himàlaia. La província de HUMLA, de les més aïllades i pobres del Nepal, té una població d’unes 60.000 persones, molt repartits pel territori. La capital, SIMIKOT, a 3.000 msnm, en té uns 5.000. Hi ha, només, un petit hospital públic. Compta, com a equip humà en el terreny, amb en Marc Boix
Bruguera, nepalès de naixement (1989) d’aquesta regió, adoptat als 6 anys per una família gironina, metge per la Universitat de Barcelona (H. Clínic). Va fer el MIR a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Compta també amb dos assistents sanitaris de la zona, equiparables a títol d’infermer i auxiliar de farmàcia. La ONG en paga els sous.

S’ha habilitat un centre mèdic d’assistència primària a SIMIKOT. Centre mèdic que ha d’acabar sent un hospital. L’espai és llogat i caldria passar a uns locals amb lloguer a llarg termini. També s’ha obert una farmàcia per proveir de medicines a preus convenients. Les farmàcies que hi ha no donen cap servei d’assistència sanitària ni consells d’ús dels medicaments. La despesa en medicaments té un retorn d’un 60 %. S’atenen unes 40 persones al dia. També es fan visites a poblats propers . Les visites de metge es fan sense càrrec.

Aquí, l’ONG l’integren cinc persones de l’entorn familiar i d’amistat d’en Marc. L’associació compta, a novembre de 2021 amb 140 socis i sòcies i molts donants puntuals. Totes les aportacions econòmiques són d’aplicació directa.

Podeu contactar amb nosaltres al correu info@healthusnepal.org. O al telèfon 636 478 928

El compte d’ajut és a la Caixa d’Enginyers: ES30 3025 0016 1714 0003 6144. Anoteu el vostre e-mail per a futures informacions.

Podeu accedir per més informacions a la xarxa posant el nom de l’associació o el d’en Marc.

A les xarxes:

hi podeu veure notícies i detalls de l’activitat de l’associació. Als següents enllaços veureu com en Marc explica les motivacions del projecte:

A octubre 2021 s’ha aconseguit el permís administratiu per construir una clínica amb capacitat per a 15 interns. Cal ara concretar lloc, projecte,…

Inscripció:

A causa de la situació de la pandèmia, ens cal controlar l’aforament i us demanem que us inscriviu a aquesta presentació. Perdoneu les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar

Scheduled Històric