CULTURA · LA CACERA DE BRUIXES A TERRASSA 🗓

Dijous 17 de març a les 19.30

Ara que sembla que la pandèmia ens deixa respirar una mica i podem organitzar actes amb més seguretat a la nostra seu, reiniciem les activitats de la vocalia de Cultura.

Comencem el mes de març amb la reivindicació del Dia de les Dones i ens sumem a la campanya #NoErenBruixes, per dignificar les dones jutjades i executades per bruixeria a Catalunya, amb la xerrada “La cacera de bruixes a Terrassa”, a càrrec de l’historiador Ismael Almazán.

Coneixerem la història d’aquestes terrassenques que eren perseguides només pel fet de ser dones que no seguien els patrons que marcava l’època.

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció, i se les va tractar com a membres d’una organització criminal liderada pel mateix diable.

La base per acusar-les era la mentida i la manera de forçar-les a confessar aquests crims inversemblants eren les tortures més terribles. Contra aquestes dones, el poder es va saltar les pròpies lleis i les va jutjar sense cap garantia processal. Aquelles dones van ser el boc expiatori d’una societat convençuda de l’origen malèfic de les seves desgràcies i disposada a buscar-ne les culpables i assenyalar-les.” 
Revista Sàpiens- https://www.sapiens.cat/noerenbruixes/index.php  Signa el Manifest!

Scheduled Històric