ALTA MUNTANYA · FEMALPÍ · POLLEGÓ INFERIOR DEL PEDRAFORCA 🗓

Dissabte, 14 de maig

POLLEGÓ INFERIOR DEL PEDRAFORCA PER COVA TALIBANS I GRAN DIAGONAL

Bonica sortida per un vessant poc conegut i poc freqüentat del Pedraforca, però sense
deixar de tenir al·licients: una pujada molt entretinguda, divertida, i curiosa!

Sortirem des de l’aparcament sota el Coll de Jou, depèn si portem 4×4 o turisme podrem pujar
més o menys.

Pujarem a Coll de Jou i a partir d´aquí continuarem per una pista fins a trobar un camí en direcció al Prat de Reo. Abans d´arribar al Prat de Reo ens dirigirem a la dreta per sota la paret, buscant la cova dels Talibans. Per accedir-hi ens trobem unes cordes que ens ajuden a pujar. Continuem amb un flanqueig per dins la cova, fent servir unes instal·lacions de cable que ens ajuden a superar l´interior fins a poder sortir. Val la pena gaudir de les vistes de l’interior de la cova, que també es coneix com el Forat Gran de la Feixa Alta. El nom més popular, però, és el de Cova dels Talibans.

Després de fer tot aquest tram anirem a buscar la Feixa Alta i ens situem sota les parets del
Pollegó Inferior, a la cara sud de Pedraforca, i anirem a buscar l´entrada de la Gran Diagonal, on
hi ha unes cadenes instal·lades.

A partir d´aquí ens endinsem a una tartera que puja progressivament fins a desviar-nos per un corriol que anirem pujant ajudant-nos per les mans fins que trobem un pas encaixonat. Instal·larem una petita corda per poder fer el pas més fácil i superar-lo sense problemes.

A partir d’aquest punt anirem pujant sense més dificultats fins arribar al cim del Pollegó Inferior del Pedraforca, on podrem gaudir d’excel·lents vistes panoràmiques i farem un bon descans per recuperar forces per a la baixada.

El Descens el farem per les Costes del Dou en direcció al Balcó de la Joaquima, una baixada en la que trobarem alguna cadena o corda per donar-nos més seguretat, però sense dificultats remarcables. Anirem fins al balcó i ens desviarem a l´esquerra per buscar la part baixa de la tartera del Pedraforca de Saldes.

Passada la tartera anirem en direcció al refugi Lluís Estasen, però abans d´arribar-hi trobarem un
trencall a mà dreta en direcció a Gósol i al Coll de Jou, on hem començat l´excursió.

I cap al cotxe ben satisfets de la jornada ¡!!!!

Desnivell: 1100 m positius
Temps aproximat: 6-7 hores, en funció de les parades que fem

Reunió preparatòria

Per acabar de tancar tots els detalls corresponents a aquesta sortida es farà una reunió el dijous, 12 de maig, a les 20.00 h.

L’organització es reserva el dret de far canvis en la programació d’aquesta activitat en cas que les condicions meteorològiques ens hi obliguin

Inscripció:

Scheduled Alta Muntanya >FEMalpí