ALTA MUNTANYA · FEMALPÍ · PICS DE CLARABIDE 🗓

16 i 17 d’octubre

PICS CLARABIDES I PIC DE GÍAS

Situats en el massís del Perdiguero-Gourgs Blancs, els Clarabides són 3 cims: el Central (3019 m) l’Occidental (3006 m) i l’Oriental (3017 m) als quals hi podem afegir el pic de Gías (3013 m)

Dissabte, 16 d’octubre

Des del parking d’Estós, on es deixa el cotxe, i seguint el GR-11 passem per la cabana de Turmo i arribem al refugi d’Estós que es troba a 1890 mts d´alçada, on farem nit. Ens hi espera un agradable sopar i l’esmorzar de l’endemà.

  • Desnivell: 600 m positius
  • Horari, 3 hores aproximadament, sense comptar les parades

Diumenge, 17 d’octubre

Des del refugi d’Estós (1890 m), ben d’horeta i havent esmorzat, pujarem en direcció al barranc del Forau de O, anirem pujant fins a l’Ibon de Gías o de O (2650 m) i continuarem fins al port de Gías (2927 m), per després des del coll fer els Clarabides.

Primer anirem a buscar el primer tres mil que ens trobem, que és el Clarabide Oriental (3017 m) i ens arribem al Central (3019 m) tot per una aresta ample i còmoda amb unes vistes impressionants a la resta de cims. Finalment farem el Clarabide Occidental (3006 m). Per assolir aquest cim haurem de fer una petita grimpada de II grau, fácil.

Retornarem al Clarabide Central i des d´aquí farem el Pic de Gías (3013 m), passant per la bretxa de Gías (2966 m) i per una xemeneia que ens durà al cim.

Tornarem a la bretxa de Gías, per encarar una tartera fins arribar al camí de pujada i continuar fins al refugi d´Estós i, des d’aquí dirigir-nos a l’aparcament on tenim els cotxes, després d´una llarga jornada ben gratificant per tothom.

  • Desnivell: 1180 mts positius / -1800 negatius
  • Horari: 9 hores aprox

Reunió preparatòria

Per acabar de tancar tots els detalls corresponents a aquesta sortida es farà una reunió el dijous, 7 d’octubre, a les 20.00 h.

L’organització es reserva el dret de far canvis en la programació d’aquesta activitat en cas que les condicions meteorològiques ens hi obliguin

Inscripció:

A causa de les limitacions en l’aforament provocades per la COVID-19 cal reservar plaça per participar en aquest acte.

Scheduled Històric