Històric

“Un món de plomes” de Xavier Martínez i Perona

Del 2 al 25 de setembre
Exposició: “Un món de plomes” a càrrec de Xavier Martínez i Perona

“Des de ben petit he estat un aficionat a la natura en general i als ocells en particular i des de ben jove ja vaig començar a practicar la fotografia de temàtiques diverses, tot i que per diferents motius ho vaig abandonar durant una bona temporada. Però al 2003 i gràcies al Digiscoping (fotografia amb una compacta digital acoblada a l’ocular d’un telescopi d’observació), es desperta en mi de nou, amb molta força, la necessitat de fer fotografia de natura. Poc desprès adquireixo una reflex i un teleobjectiu i una part del resultat de tot plegat ho podeu veure a la meva exposició “Un món de plomes”.

En aquest recull de fotografies he volgut captar detalls especials d’aquests admirats animals alats: un gest, una mirada, unes textures, l’entorn,… moments i emocions.

Trobareu imatges pausades i tranquil·les, salvatges i mogudes, on la composició, els colors i sobretot els ocells tenen molt a dir. Les instantànies han estat preses a ecosistemes variats i amb diverses tècniques fotogràfiques adaptades als diferents grups d’espècies que poden observar-se en cada un d’ells: ocells marins, de bosc, d’aiguamoll, urbans, esteparis.. i per captar cada una d’elles hem d’enfrontar-nos a un repte meravellós doncs depenem d’animals salvatges. Totes elles han estat realitzades a Catalunya. Crec que el meus estudis professionals de disseny gràfic m’han ajudat a cuidar, si més no intentar-ho, les composicions, els equilibris i els colors. Però el que m’agradaria poder-vos transmetre amb aquestes imatges és l’amor i el respecte que sento per la natura, i sobretot les diferents emocions que jo vaig sentir fent-les.

Espero que us agradin.”

IMG_0561_bn

[highlight]El dijous 24 de setembre es farà una projecció de l’audiovisual Un món de plomes[/highlight]

[highlight]a 2/4 de 8 del vespre a la Sala Àngel Casanovas com a acte de cloenda de l’exposició.[/highlight]