CET PEL MÓN

TRESORS D’ARMÈNIA

del 30 de maig al 9 de juny de 2019

PROGRAMA

Armènia és una antiga república soviètica que té les seves arrels en una de les més antigues civilitzacions del món. Cultural, històricament i políticament, Armènia es considera com a part d’Europa, però, la seva localització en el Caucas meridional la situa en una suposada frontera imaginària entre Europa i Àsia: La Transcaucàsia, zona al sud-oest de Rússia, entre el mar Negre i el mar Caspi. L’Armènia moderna ocupa part de l’Armènia històrica, el centre estava a la vall del riu Araks i la regió al voltant del llac Van a Turquia. El terreny armeni és principalment muntanyós. Cap punt del país està per sota dels 400 metres per sobre del nivell del mar.

Aquest programa és pot organitzar per les dates que vosaltres escolliu a partir de 2 persones. S’hi pot anar a partir de l’abril i fins al 15 de novembre.

ITINERARI

Dia 1: Sortida del vol cap a Armènia.

Dia 2: Arribada / passeig caminant per la ciutat / Etchmiadzín / Zvarnots.
Recollida a l’aeroport i trasllat a l’hotel.

Començarem passejant per Yerevan explorant els racons amagats
d’aquesta ciutat meravellosa. Edificis espectaculars, cuidades places, amples avingudes plenes de cafès, restaurants i botigues. després visitarem la Santa Seu d’Echmiadzín, seu de l’església apostòlica armènia. La catedral d’Echmiadzín, l’edifici cristià més antic d’Armènia, va ser construïda l’any 303 i és arquitectònicament parlant un dels edificis més excepcionals del segle IV. Dinar en un restaurant local. A continuació visitarem el temple de Zvartnots, construït el segle VII. Els dos monuments són Patrimoni Mundial de la UNESCO. Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i dinar).

Dia 3: Yerevan / Jor Virap / Noravank / Areni / Goris.

En aquesta jornada descobrirem tresors històrics a la regió de l’Ararat, visitant el monestir de Khor Virap (s.VII). Aquest monestir està situat molt a prop de la muntanya bíblica de l’Ararat i al costat de Turquia. Aquest és un punt de confluència entre dues religions, Cristianisme i Islam. Grans extensions muntanyoses, valls exuberants, gorges impressionants i coves misterioses. És la província de Vayots Dzor, que descobrirem en aquesta jornada. La nostra travessa entre muntanyes ens portarà al poble d’Areni on visitarem un celler de vi armeni i, a través d’una petita serralada, fins al congost d’Amaghu. Visitarem l’espectacular complex monàstic de Noravank, construït durant els segles XII – XIV, envoltat de muntanyes rogenques. Deixant la província de Vayots Dzor, ens dirigirem cap a Goris, «ciutat dels vents». Nit en hotel a Goris. PC.

Dia 4: Goris / Khndzoresk / Monestir de Tatev / Goris.

La regió de Siunia ofereix unes rutes de senderisme fantàstiques. Camins dins un congost ple de coves excavades a la roca en el poble de Khndzoresk. 2 h de senderisme +200 m, -100 m de desnivell. Seguirem cap al complex monàstic de Tatev, on hi arribarem pujant a un telefèric que travessa la vall. Des d’aquí ens espera una bonica caminada cap al pont natural anomenat «del diable», passant pels fascinants camins del congost de Vorotán. 3 h de senderisme +90 m, -600 m de desnivell. Nit en hotel a Goris. MP (esmorzar i dinar)

Dia 5: Goris / Karahunj / cascada de Shaki / pas de Selim / Dilijan.

Després d’esmorzar anirem cap a Karahunj, considerat l’Stonehenge armeni. Considerat l’observatori astronòmic més antic del món (IV mil·lenni AC) i on es feien servir forats a les pedres per l’observació dels astres. Des d’aquest lloc anirem cap a la cascada de Shaki (la més gran i alta d’Armènia, uns 18 m) 2 h de senderisme +155 m, -210 m de desnivell. La ruta d’avui segueix cap al coll de Selim on s’hi troba un sòlid i ben conservat caravanserrall construït el 1332 i que va servir de refugi i descans per als comerciants de l’antiga Ruta de la Seda. Finalment passant pel costat del llac Sevan, el llac d’aigua dolça d’origen alpí més gran del Caucas, arribarem a ciutat de Dilijan que rep el sobrenom de la «Petita Suïssa». Nit en hotel a Dilijan. PC

Dia 6: Dilijan / llacs Parz i Gosh / Goshavank / Dilijan.

Armènia ha estat beneïda per la naturalesa amb densos boscos, un dels quals és el Parc Nacional de Dilijan. Avui caminarem per un paisatge agrícola i forestal molt harmònic i ben conservat, un sender des del Llac Parz cap al llac Gosh i que continua en mig de boscos caducifolis i clarianes conreades fins arribar a Goshavank. 5 h de senderisme. +520 m, -620 m de desnivell. El complex monàstic de Goshavank es troba al cor del bosc de Dilijan i va ser fundat en el segle XII per l’acadèmic, legislador, clergue i mestre armeni Mkhitar Gosh. Nit en hotel a Dilijan. PC

Dia 7: Dilijan / Aghavnavank / llac Sevan / Yerevan.

Després d’esmorzar tenim una caminada pel Parc Nacional de Dilijan, ens desplaçarem al poblet de Getik on surt un camí que ens endinsa en un bosc de teixos centenaris. 3 h de senderisme, +300 m, -300 m de desnivell. Dinarem a Dilijan i a la tarda farem una parada al llac Sevan on podem visitar el monestir que hi ha en una petita península, que abans era una illa. Si els temps acompanya, també podrem fer un bany en aquest llac d’aigües turqueses. Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i dinar)

Dia 8: Yerevan / Vernisage / Memorial del genocidi / Bodegues de conyac armeni.

Primer visitarem un mercat d’art a l’aire lliure conegut com a «Vernisage». Seguirem amb la visita al Memorial de Tsitsernakaberd per conèixer la història d’Armènia i visita al museu del Genocidi construït en memòria de les víctimes del Genocidi Armeni. Dinar en restaurant local. Continuarem cap a una de les bodegues de conyac armeni que va ser fundada el 1887 per Shustov. La destil·leria i celler ofereix degustació exclusiva de brandi armeni. Temps lliure. Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i dinar)

Dia 9: Yerevan / pic sud de l’Aragats o mont Hatis / Yerevan.

 1. Tenim dues opcions en funció de la meteorologia:
  Transport fins al llac Kari (3.200 m) on començarem a pujar al pic sud del’Aragats (3.888 m). Aquesta muntanya, amb els seus 4 cims, té un cràter de profunditat de 400 m, un dels més grans del món. 6 h de senderisme. +725 m, -725 m de desnivell.
 2. Transport fins a la base del mont Hatis per pujar aquest antic volcà de 2.530 m que ens ofereix unes vistes excepcionals dels paisatges de prats alpins i ramaders armenis. 6 h de senderisme. +985 m, –
  985 m de desnivell.

Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i sopar).

Dia 10: Yerevan / Gueghard / Garni / Yerevan.

Després d’esmorzar anirem fins al monestir de Gueghard, un dels
monuments més famosos d’Armènia. Es coneix també com «Ayrivank» que significa «església llaurada a la roca». El monestir de Gueghard és Patrimoni Mundial de la UNESCO. Començarem la nostra caminada per la vall de riu Azat, veurem de lluny les ruïnes del monestir d’Havuts Tar i ja de baixada arribarem a l’anomenada «simfonia de pedres» una colada basàltica amb espectaculars columnes que semblen tubs d’orgue.4 h de senderisme, +165 m, – 435 m de desnivell. Dinar en un restaurant local. Acabarem la jornada visitant el temple pagà de Garni (segle I AC) que va ser dedicat al déu del sol Mihr i és l’únic temple pagà conservat a la regió del Caucas. Sopar de comiat en un restaurant on podrem gaudir de cants i balls folklòrics. Nit en hotel a Yerevan. PC

Dia 11: Trasllat de matinada a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada.

*Nota: Aquest programa es podrà modificar en funció de les necessitats i eventualitats que es puguin presentar.

PREUS

Per a grups de 16 a 20 persones: 1.065 €
Per a grups de 10 a 15 persones: 1.115 €
Per a grups de 6 a 9 persones: 1.165 €
per a grups de 4 a 5 persones: 1.245 €
Per a grups de 2 a 3 persones: 1.370 €
Suplement habitació individual: 185 €

INCLOU:

 • Guia de Giroguies des de Barcelona si el grup arriba a les 15 persones.
 • Guia local de parla castellana durant tot el programa.
 • Allotjaments en hotels amb habitacions dobles amb bany: 6 nits a Erevan, 2 nits a Goris i 2 nits a Dilijan.
 • Àpats especificats en el programa: tots els esmorzars, 8 dinars i 5 sopars.
 • Tast de vi armeni a Areni.
 • Tast de conyac a Erevan.
 • Trasllats interiors segons el programa en vehicle còmode.
 • Entrades als llocs i monuments especificats en el programa.
 • Totes les taxes.
 • 1 litre d’aigua mineral cada dia per persona.

NO INCLOU:

 • Vols.
 • Begudes alcohòliques.
 • Propines.
 • El àpats no especificats.
 • Tot el no especificat a l’apartat inclou

A tenir en compte:

 • És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d’assistència en viatge, tipus RACC o d’altres companyies que ofereixen aquest servei. No n’hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s’hagués de quedar més dies allà, o bé s’ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s’ha de tenir aquest risc cobert.
 • També és molt recomanable fer-se una assegurança d’anul·lació per cobrir possibles causes justificades que puguin provocar la cancel·lació del viatge. Així podem comprar els vols amb antelació i millors preus, i al mateix temps estar coberts i no perdre diners en cas d’anul·lació.
 • Per tal de garantir la seguretat dels participants ens reservem el dret de modificar o canviar les caminades si les condicions meteorològiques ho aconsellen.

VOLS

Uns 455 € a data 15/11/2018 amb maleta facturada.