Històric

Trekking a l’Oest de l’Himàlaia del Nepal

Del 5 d’octubre al 5 de novembre

Organitzat per Pep Aced

La zona de Karnali -a l’oest del Nepal- deu el seu nom al riu que neix al Mont Kailash al Tibet veí, que la travessa de nord a sud. És una de les regions menys visitades del Nepal per la dificultat en arribar-hi -no hi ha carreteres o pistes-, pel fet de ser una zona d’accés restringit als visitants, així com per la modesta alçària de les seves muntanyes, que la manté fora dels principals objectius de la majoria d’alpinistes.

Des de Kathmandu cal volar a Nepalgunj situat al sud-oest del país i des d’aquí amb una avioneta fer-ho fins al petit aeròdrom de Juphal al districte de Dolpa, lloc d’inici de la marxa.
La ruta que es situa per alçades entre els 2500 i 4500 metres segueix en direcció nord-oest tot travessant els districtes de Dolpa, Jumla, Mugu i Humla així com el Parc Nacional de Rara Tal, on hi ha el llac més gran del Nepal.
Durant els 24 dies de durada del recorregut ens acompanyaran rius cabalosos, tancats en abruptes penya-segats (menys quan traspassem les altes collades) amples valls, moltes d’elles amb pasturatge d’animals, coronades per muntanyes de més de 7000 metres.
Pobles i llogarets rodejats de camps de conreu, on conviuen diferents ètnies adaptades a l’alçària, unes arribades de les planes del Nepal, de raça i llengua indoàries i practicants de l’hinduisme, i d’altres que provenen de l’altiplà tibetà de raça mongoloide i llengua tibetobirmana, que amb la seva arrelada fe budista omplen de monuments religiosos tant els camins com els llocs més inversemblants.
El trekking acabarà a Simikot, poble situat a la vora de la frontera amb el Tibet i de la cara nord del Saipal, muntanya de 7035 metres d’alçària, que va ser ascendida l’any 1985 per la majoria d’alpinistes de l’expedició que commemorava el 75è aniversari del Centre Excursionista de Terrassa.

DSCN6917