Històric

TRAVESSADES FAMILIARS · CINGLES DEL PANTÀ DE SAU 🗓

Diumenge, 19 de maig

Avui toca fer una caminada per les cingleres del Pantà de Sau.

El 1962 s’obrí el pantà i, des d’aleshores, canvià la fisonomia de la Vall de Sau. El poble de Sant Romà va desaparèixer sota les aigües i només el campanar hi sobresurt de tant en tant. El pantà però, afegí un atractiu més a les Guilleries, (serra d’aigües clares), idònies per a la pesca de riu.

Caminadors:

Aquesta és una ruta circular que comencem a prop del parador de Vic, en un trencant de carretera que posa Casa nova del Raurell.
Seguirem per una pista fins el cim del Puig de Casadevall on es poden contemplar unes esplèndides vistes de Vilanova de Sau i del Puig del Far, que és on ens dirigirem després de passar per la bassa del Pla i les ruïnes de l’Església de Santa Magdalena d’Ardola. (El nom d’Ardola sembla que és d’origen ibèric i podria ser el nom de l’antic poblat ibèric del voltant del Puig del Far).

Continuarem per corriols fins uns miradors i finalment arribem al Puig del Far, punt més alt de la nostra ruta de 832 m. Aquí podem contemplar unes esplèndides vistes. Reculem uns metres i baixem fins la bassa del Pla, continuem per la pista fins arribar a la Roca del Migdia, (una elevada talaia de la cinglera). Anem seguint el corriol pel cim de la cinglera, sempre acompanyats per les magnífiques vistes del Pantà de Sau, del Puig de la Força, la riera de Bala i del Puig de Santa Cília. Continuarem en direcció al Parador de Vic, per caminets i corriols una mica bruts per la vegetació fins a trobar la carretera, lloc on ens retrobarem amb els culturals.

Culturals:

Ruta del Centre Històric de la ciutat de Vic i la seva Catedral.

Fareu un recorregut guiat per la part històrica, passant pel temple romà, les muralles, el pont romànic, la plaça Major, l’ajuntament i la Catedral. A més de veure les pintures de Josep M. Sert a la nau Central de la Catedral, es visita la cripta romànica, el claustre gòtic i el retaule de Pere Oller.

Un cop acabat el recorregut retornareu a Tavèrnoles a recollir els caminadors, per anar tots junts a dinar.

Esmorzarem de motxilla en un restaurant de Tavèrnoles i també dinarem al mateix lloc.

PROPERA SORTIDA: mes de juny – CLOENDA – Serra de Guara (Osca)

WEB Travessades familiars: https://travessades.blogspot.com/

Fitxa tècnica:

 • Sortida: 7.00 h. Estació d’autobusos
 • Desplaçament: en autocar
 • Desnivell: 410 m
 • Temps de marxa: de 4 a 4,30 h.
 • Dificultat: moderada
 • Recorregut: 10 km
 • Inscripcions: del 6 al 16 de maig
 • Preu de la sortida: 45 €
 • Preu especial per als socis: 35 €
 • Places limitades
 • Inclou: autocar, visita cultural i dinar de restaurant

Per a inscripcions d’última hora: Mercè Torras, 616 406 719

Scheduled Històric