Històric

TORNA LA NÚRIA-PUIGMAL-NÚRIA

44a EDICIÓ DE LA POPULAR CURSA D’ESQUÍ DE MUNTANYA PER PARELLES

DIUMENGE 21 DE FEBRER

Inscripcions obertes a 12€ fins el 17 de febrer

– Cremallera de Núria d’anada i tornada (50% pels acompanyants)

– Dorsal de participació a la cursa

– Dinar de cloenda (5 euros)

– Sorteig de material

Després de 8 anys sense fer-ne cap edició, tornem a emprendre aquesta cursa històrica de l’esquí de muntanya, aquesta vegada també oberta a les raquetes de neu.

La primera edició de la cursa data del febrer del 1966, i el 2008 se’n féu la 43a. i última. Per diversos factors es va deixar de fer. Ara volem tornar a organitzar-la seguint la seva configuració original: una sortida senzilla, de gairebé 1.000 metres de desnivell, i amb un itinerari per tots conegut, com és la ruta normal del Puigmal des de Núria, per la canal de l’Embut.

Volem donar-li un esperit més popular, malgrat que no deixa de ser una cursa. Volem que el més important sigui l’ajut i la companyonia entre els dos components de l’equip, més que el fet de quedar primers. Que sigui un reflex de com veiem i entenem la muntanya i, sobretot, la pràctica de l’esquí de muntanya.

Com a principal novetat d’aquesta edició, s’hi pot participar també amb raquetes de neu, o grampons en cas de ser necessari, i malgrat que la cursa principal segueix essent per parelles, s’admet també la participació a nivell individual.

Volem mantenir la mateixa distància i desnivell que l’original, potser per allò de tornar als orígens i que, a més, tothom hi tingui cabuda. Creiem que avui dia la competició d’esquí de muntanya s’ha tornat molt elitista i no permet que tothom hi pugui participar.

La cursa està pensada perquè sigui una festa, més que una competició, gaudint d’un cap de setmana de muntanya fent esport. Tampoc no hi faltarà un sorteig de material de muntanya i una àpat final a Núria.

Reserveu-vos el diumenge 21 de febrer i seguim fent història amb la Núria-Puigmal-Núria!

REGLAMENT

 1. La Secció d’Alta Muntanya del Centre Excursionista de Terrassa organitza el pròxim 21 de febrer del 2016 la 44a Cursa d’Esquí de Muntanya, Núria – Puigmal – Núria.
 1. La cursa, com s’ha vingut fent sempre serà principalment per equips de dues persones, organitzades  de la següent manera: equip femení, equip masculí, equip mixt, equip júnior (fins al 16 anys. Pot ser femení, masculí o mixt) i equip veterà (des dels 65 anys en endavant, tant femení, masculí o mixt).
 1. En aquesta edició s’incorpora la modalitat de raquetes de neu, també per parelles i amb les mateixes categories que els equips d’esquí.
 1. S’admetrà, de manera excepcional, la participació a nivell individual.
 1. L’inici de les inscripcions anticipades està obert des de l’11 de gener fins al 18 de febrer, i es podran fer tant a la secretaria del CET, (carrer  de Sant Llorenç, 10) com a la pàgina web de l’entitat: ce-terrassa.cat/?p=2894. En el moment de fer la inscripció s’abonaran els 12 euros de drets d’inscripció per participant.  En aquest import està inclòs el cremallera de Queralbs a la Vall de Núria, d’anada i tornada. Es podrà fer inscripció el mateix dia de la cursa, el preu de la qual serà de 8 euros. En la inscripció al mateix dia no entra el cremallera fins a Núria.
 1. Tots els acompanyants dels participants a la cursa rebran un 50% de descompte en el cremallera d’accés a Núria. Caldrà que es registrin en el moment de la inscripció per tal d’acreditar-se a l’estació de Queralbs.
 1. L’equip de seguretat està compost, com a mínim, per: motxilla, ARVA, (en posició d’emissió i adossat al cos durant tota la cursa. Es farà control a la sortida i a l’arribada), pala i sonda, grampons, piolet, mapa de la zona, brúixola i equip d’abrigar hivernal.
 1. En qualsevol de les modalitats, com a norma general és obligatori disposar de tot l’equip de seguretat, per bé que les condicions i l’estat del mantell nival de les darreres 48h a la celebració de la cursa poden fer canviar-ne el reglament.  Qualsevol canvi de darrera hora serà informat mitjançant correu electrònic a tots als participants inscrits.
 1. En cas de manca de neu per la pràctica de l’esquí de muntanya o de raquetes, la cursa es celebrarà igualment a peu, amb la utilització dels grampons en els trams que sigui necessari.
 1. La sortida de la cursa es donarà a les 8:30 hores del diumenge 21 de febrer a les instal·lacions de Núria. Els corredors s’hauran de presentar quinze minuts abans en el control de sortida per signar el full de control. Es recomana pujar al cremallera de les 7:39 h de Queralbs amb arribada a Núria a les 07:59 h.
 1. Hi haurà un control en el cim del Puigmal, que neutralitzarà durant quinze minuts els equips. En cas de mal temps aquest control podrà escurçar el temps de neutralització.
 1. L’ordre de classificació es farà donant com a guanyador l’equip que faci el recorregut en menys temps i  a continuació els altres equips que acabin la prova. Es contemplaran classificacions en les modalitats d’esquí de muntanya i raquetes, per equips masculins, femenins i mixtes,  en les categories juniors (fins a 16 anys)  i veterans (a partir dels 65 anys). De forma excepcional s’inclourà també la menció per la classificació individual.
 1. A les 12:30 h del migdia es retirarà el control  del cim del Puigmal. L’equip escombra tancarà la cursa i vetllarà perquè cap participant quedi fora del recorregut.
 1. Tots els  participants hauran d’estar en possessió de la tarja federativa de la FEEC, mínim amb la modalitat “D” per esquí de muntanya, o bé modalitat “C” per raquetes. En cas de no disposar d’assegurança, en el CET es podrà adquirir una assegurança temporal per 7 euros.
 1. El Centre Excursionista de Terrassa no es fa responsable de cap accident que pugui afectar qualsevol dels participants , malgrat vetllarà per evitar-los, ni dels danys que aquests puguin ocasionar als altres.
 1. En cas de mal temps o força major es podrà modificar o suspendre la cursa si l’organització considera que pot ser perillós per el transcurs de la cursa. En cas de suspendre-la, la pròxima celebració seria l’any vinent.
 1. Queda ben entès que els participants, pel fet de participar en la prova, accepten aquest reglament i les disposicions d’emergència que durant la mateixa pugui dictar l’organització.
 1. Malgrat és una cursa, entenem que ha de prevaler, en cas d’incident o accident, l’ajut i la companyonia entre els participants, siguin de l’equip que siguin.

Es farà una àpat de cloenda (5€) a les 15h a les instal·lacions de Núria, on es procedirà al lliurament de premis i sorteig de material entre els participants, així com el lliurament d’un record de participació.

Amb la col·laboració de:

Camper Bages

Casanovas cansaladers

 

 

 

 

 

 

logo camp base

 

Camarasamuntanya

 

 

 

 

 

logo_FGC