Històric

SORTIDA PARC D’OLÈRDOLA I EL SEU CONJUNT MONUMENTAL (ALT PENEDÈS)

DIUMENGE 13 DE MARÇ

IMG-20160115-WA0000Anirem per l’AP-7 fins la sortida 28 de Vilafranca N. Seguirem per la C-15 en direcció a Vilanova i la Geltrú, i agafarem la sortida 11, que ens portarà fins al castell d’Olèrdola, on deixarem els cotxes.

Una mica d’història: Els primers pobladors d’Olèrdola arriben a la muntanya a l’edat del bronze (1800-800 aC). El primer poblat, inici de l’edat del ferro (segles VIII-VII aC). L’oppidum (poblat emmurallat) és iber (segles V/IV – I aC) i al segle I aC els romans elegiren la muntanya d’Olèrdola com a base militar.

Visita: Veurem, la muralla romana, que barra el pas pel punt més accessible, la cisterna, les cases i les sitges medievals, el graner, la pedrera, etc. També l’església preromànica de Sant Miquel i un petit museu. Fora muralles també veurem la necròpolis alt-medieval amb sepultures antropomorfes i després de caminar una mica, podrem gaudir de dos forns de calç enormes molt diferents dels que tenim al Vallès.

La vegetació: El paisatge que podrem contemplar és de semblança àrida i de pedra calcària com al Garraf, on dominen el garric i el llentiscle, i on creixen el margalló, el càrritx i altres espècies de procedència africana. Més a l’interior trobarem l’alzinar, el pi blanc, el boix, el lligabosc o el marfull.

FITXA TÈCNICA

Sortida: a les 8 del matí davant el Centre Cultural.
Tornada: al migdia.
Dificultat: BAIXA, caminarem un parell d’hores amb poc desnivell.
Cal portar: esmorzar, aigua, calçat adequat i capelina.
Desplaçament: amb cotxes particulars, repartint el cost entre els ocupants.
Preu: gratuït els socis i 5 euros els no socis.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Vocal: Joan Crispi (600 063 295) i Àngel M. Hernández (679 789 225).