Històric

SORTIDA MATINAL A LA MASIA DE LA MUSSARRA

DIUMENGE 14 DE FEBRER
Marxarem de Terrassa en direcció a Monistrol de Calders fins al coll de Lligabosses (B-124) on deixarem els cotxes. Aquesta excursió complementarà la que vàrem fer l’abril del 2015 a l’escenari de la batalla de 1714 al poble de Talamanca, on les tropes catalanes, formades per uns 3.000 homes, estaven instal·lades al castell. Les tropes borbòniques, amb BOTANICAmés de 2.000 homes, eren a la zona del Pla de la Mussarra, on anirem avui, situat davant mateix de Talamanca, amb la riera del poble com a frontera. Com tots sabem, la batalla va acabar amb la victòria de les tropes cat
alanes, austriacistes, sobre les borbòniques. Passarem pel Pla de la Mussarra i la masia del mateix nom i esmorzarem en un magnífic mirador amb vistes a Talamanca i Montserrat. La vegetació serà la típica de Sant Llorenç, amb el marfull florit, el galzeran, el romaní, el narcís groc l’herba fetgera i poca cosa més. Naturalment farem l’inventari d’allò que anirem trobant, com anem fent a les nostres sortides.

FITXA TÈCNICA
Sortida: a les 8 del matí davant el Centre Cultural.
Tornada: al migdia.
Cal portar: calçat adequat, aigua i capelina o paraigua.
Desplaçament: amb cotxes particulars, repartint el cost entre els ocupants.
Preu: gratuït els socis i 5 euros els no socis.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Assegurança: cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Vocal: Joan Crispi (600 063 295).