Històric

Sikkim, l’Himàlaia desconegut: el trekking del Kangchenjunga 🗓

Dijous, 15 de març 2018 a les 20.30 h

Jaume Buxadós i Anna Tejedor ens presentaran el viatge que van fer el Nadal 2016-17 al petit país de Sikkim, al nord de l’Índia, amb el trekking del Kangchenjunga. Sikkim, situat entre l’altiplà tibetà i el Regne del Bhutan, ha estat considerat durant molt de temps un dels llocs més remots i secrets del planeta. Des de l’any 1975 s’ha convertit en el 22è estat de l’Índia.

Aquest trekking recorre bona part en la divisòria entre el Nepal i el Sikkim. Els paisatges van des de valls molt profundes fins al coll de Goecha, de 5.020 m, als peus del Kanchenjunga de 8.598 m. la 3ª muntanya més alta del planeta. Un relleu impressionant format per profundes i fèrtils valls, arrossars, camps de te, i una gran varietat de pobles i ètnies que comparteixen aquestes terres.

Els Lepches i els Bhuties, de tradició budista, són originaris de Mongòlia i el Tibet i són els pobles que han habitat aquest país des de fa més anys. Darrerament, la immigració provinent del Nepal i de la resta de l’Índia ha esdevingut la població majoritària.

Per arribar a aquesta zona, van volar des de Calcuta fins a l’aeroport de Bagdogra, el més proper al Sikkim, des del qual encara s’han de fer moltes hores de vehicle fins a començar el trekking, a Yuksom, a 2.720 m d’altitud. Van ser 8 dies de caminades i un total de 19 dies de viatge.

Scheduled Històric