Històric

SENDERS DEL 1714 – CAMINANT PER LA HISTÒRIA Una ruta per reivindicar el paper de l’excursionisme en la identitat catalana. Temporada 2015-2016. Terrassa – Gósol. 8a etapa: Campdevànol-Fonts del Llobregat(23,250km)

DIUMENGE 17 D’ABRIL

senders

Sant Pere d'AüiraVuitena etapa dels Senders del 1714, sens dubte una de les etapes més impressionants de tot el recorregut. Des de Campdevànol fins a Castellar de n’Hug i les Fonts del Llobregat gaudirem d’una travessa espectacular amb excel·lents miradors naturals sobre la vall del Freser, i vistes panoràmiques de tot el Prepirineu, des del Montseny fins al Bellmunt sota la serra de Montgrony, i de les muntanyes de Núria, des del Taga fins al Balandrau. Una perfecta combinació entre elements paisatgístics i patrimonials que no deixarà indiferent a ningú. Seguirem pràcticament en tot el recorregut la traça del GR 3, el sender central de Catalunya, en un dels seus trams més espectaculars. Travessarem pinedes, rouredes i fagedes seguint en bona part estrets corriols emboscats i visitarem santuaris i ermites esquitxades per tot el recorregut que ens aniran mostrant el ric patrimoni arquitectònic del Ripollès (Sant Cristòfol Vell, Sant Pere d’Aüira, el santuari de Montgrony, Sant Joan de Cornudell…). I el punt fort, l’arribada a l’emblemàtic i pintoresc poblet de Castellar de n’Hug, a l’Alt Berguedà, i la visita a les Fonts del Llobregat, lloc on neix el riu Llobregat dins del Parc natural del Cadí-Moixeró. Les aigües brollenLes muntanyes uneixen a 1300 metres d’altitud provinents d’un riu subterrani que s’alimenta de la neu acumulada, durant l’hivern, als cims més propers: el Puigllançada i la Tossa d’Alp. Per veure la informació completa de la sortida, visiteu la pàgina següent, des d’on us podeu descarregar el track i el full de ruta: www.vocaliadesenders.blogspot.com

Gràfica Campdevànol - Fonts Llobregat

 

 

 

 

 

 

 

FITXA TÈCNICA
Lloc i hora de trobada: a les 6:00 del matí a la Rambla d’Ègara, davant dels ferrocarrils de la Generalitat. La tornada serà a la tarda.
Distància a recórrer: 23,250 kms.
Desnivells: +1.197 metres -727 metres.
Dificultat: MITJANA.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Data límit d’inscripció: del 4 al 14 d’abril, ambdós inclosos.
Preus: 18 euros els socis i 28 euros els no socis.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Transport: El desplaçament es farà en autocar, amb places limitades.