Històric

SENDERS DEL 1714 – CAMINANT PER LA HISTÒRIA. Una ruta per reivindicar el paper de l’excursionisme en la identitat catalana. 5a etapa: Vic (Parc Miquel Albó) – Manlleu (24,240 km).

DIUMENGE 17 DE GENER

Sant Feliuet SavassonaAquesta és una etapa molt interessant entre les poblacions de Vic i Manlleu, seguint, en primer lloc, gran part del PR C-40 (que va de Vic fins al monestir benedictí de Sant Pere de Casserres), i que combina a la perfecció una passejada en plena natura i un recorregut per un bon exemple de la història i de l’arquitectura de la comarca d’Osona i de Catalunya. El recorregut ens passeja per alguns dels indrets més emblemàtics de la comarca amb molt significat històric, arquitectònic i de gran bellesa natural, com són el dolmen de Puigseslloses, el castell de Savassona, tot passant pel petit poble de Tavèrnoles, i el jaciment neolític de Savassona amb la seva ermita preromànica de Sant Feliuet de Savassona, i amb una vista d’ocell sobre el Pantà de Sau que no té precedents. Davallant cap al Ter, deixarem el PR C-40 i seguirem la traça del GR 210 en direcció a Roda de Ter, fent unes interessants escapades al castell de s’Avellana i a la restaurada i bonica ermita romànica de Santa Magdalena de Conangle, situada en una península sobre el meandre del riu Ter. El Camí vora Ter (GR 210) ens durà, en una passejada seguint el curs del riu tot contemplant meandres de gran bellesa i vegetació de ribera, fins a la població de Manlleu, coronada per la seva església parroquial de Santa Maria, d’origen romànic. Per veure la informació completa de la sortida, visiteu la pàgina següent, des d’on us podeu descarregar el track i el full de ruta: www.vocaliadesenders.blogspot.com

FITXA TÈCNICA

Lloc i hora de trobada: a les 7:00 del matí a la Rambla d’Ègara, davant dels ferrocarrils de la Generalitat. La tornada serà a la tarda.
Distància a recórrer: 24,240 kms.
Desnivells: +438 metres -480 metres.
Dificultat: MITJANA.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET i a través del web www.ce-terrassa.cat.
Data límit d’inscripció: del 4 al 14 de gener, ambdós inclosos.
Preus: 18 euros els socis i 28 euros els no socis.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Transport: El desplaçament es farà en autocar, amb places limitades.