Històric

Senders · Sant Pau de Segúries – Ripoll 🗓

Diumenge, 25 de febrer

Itinerari

Sant Pau de Segúries, Mas del Prat, Bac del Callís, Cal Reputxó, riu Ter, el Marquès, el Grau, Central de Can Benet, Horts de la Colònia Llaudet, Colònia Llaudet, la Batllia, Can Janpere, Pont i Molí de Malatosca, Sant Joan de les Abadesses, Via Verda del Ferro i del Carbó, Torrent del Roser, Oratori de la Serra del Cadell, Plans del Salomó, Torrent de la Ginebrosa, Quintans de Can Sau, el Cortal, Bosc de Can Roca, Can Boixerol, Collada de Can Boixerol, Can Dosdies, Solells de Can Cucut, Torrent de Ribamala, Hostal de Rama, Torrent de Rama, la Barricona, Mas d’en Bosc, Polígon industrial Mas d’en Bosc, la Colònia Malpàs, comarcal C-151a, Ajuntament de Ripoll, pont d’Olot i Estació d’autobusos de Ripoll.

Descripció

[two_columns] [column1]

Sisena etapa del GR 1 que ens portarà fins a la capital de la comarca del Ripollès. Som a Sant Pau de Segúries, plaça de la Generalitat (857 m). Ens dirigim al centre del poble per la plaça de l’Era, carrer Major, Plaça Major, i sortim a la ctra. C-38 en direcció a Ripoll. La seguim uns metres i abans de creuar el riu Ter, en un revolt de la carretera, l’abandonem per un camí a l’esquerra. Passem per davant del mas del Prat i la font del Prat. Seguim un camí en suau ascens pel Bac del Callís, sobre el Ter; davallem i sortim de nou a la ctra. C-38. La seguim uns 400 metres cap a ponent, deixem a la dreta Cal Reputxó i, en arribar a la casa dels Plans, tombem per un camí a la dreta (830 m). Travessem el Ter pel Pont de Perella i seguim per l’altra banda cap a ponent, tot travessant els Plans del Marquès. Passem per la casa del Marquès (821 m). Per un camí planer, entre camps de conreu, arribem a El Grau i a la Central de Can Benet, tot creuant el torrent del Coll del Pal, que desemboca al riu Ter. Anirem per un camí paral·lel al riu, és el Camí de Muig, a uns 30 metres per sobre del nivell de l’aigua, tot seguint el meandre que fa a la Resclosa de Llaudet (825 m).

En arribar als Plans de Llastanosa, deixem aquell camí i anem a l’esquerra, continuant paral·lels al riu Ter fins arribar a la casa de la Batllia (798 m), davant mateix de la Colònia Llaudet. Tot seguit, creuem el torrent de Santa Creu i passem per les cases de Can Janpere. Anem seguint el Camí de Can Jampere Nou i el Camí del Coll en direcció sud-oest, en suau descens, fins que assolim el Molí de Malatosca pel Pont de Malatosca (789 m). És l’entrada al poble de Sant Joan de les Abadesses per la banda nord. Arribem a les primeres fàbriques del poble i creuem la ctra. GIV-5211 que es dirigeix al nucli d’Ogassa, situat més al nord. Seguim recte i passem pel Parc de l’Estació, on hi ha l’Alberg Ruta del Ferro i un camp de futbol; de fet, seguim ara un tram de la Via Verda del Ferro i del Carbó, una ruta que uneix Ripoll amb Sant Joan de les Abadesses, i continua un bon tram d’ascensió fins a Ogassa, als peus de la Serra Cavallera.

Deixem les cases del poble a l’esquerra i en arribar a les runes de la

[/column1] [column2]

Caseta abandonem la Via Verda per un trencall a la dreta, a buscar l’Oratori de la Serra del Cadell (807 m). Travessem el torrent del Roser i passem per davant de l’Oratori i de la casa La Serra del Cadell. El camí s’enfila lleugerament pels Plans del Salomó. Creuem el torrent de la Ginebrosa i entre boscos anem ascendint suaument, sempre en direcció a ponent.

Arribem al mas del Cortal i la pista, ara en clar ascens, travessa els Boscos de Can Roca, punt més alt de l’excursió (950 m), sota el Tossal de Can Grata, que tenim a la nostra dreta. Desemboquem en una pista més ampla que seguim cap a l’esquerra. Anem deixant trencalls de la pista, sempre a mà dreta, i davallem fins assolir la Collada de Can Boixerol (918 m) sota el Turó del Verdaguer, a la nostra esquena. Seguim davallant i passem per Can Dosdies (esquerra). Deixem el camí de Can Dosdies i agafem un corriol a mà esquerra, en franca davallada pels Solells de Can Cucut, en direcció sud. Creuem el torrent de Ribamala (750 m) i arribem a l’Hostal de Rama, ja a tocar de la ctra. N-260. Anem seguint el Camí de Ripoll cap a ponent, bastant paral·lels a la carretera; deixem la casa de la Barricona a mà esquerra i travessem el Canal de Can Badia. Ja trobem els primers polígons industrials de Ripoll i sortim a la primera rotonda que hi ha a l’entrada de la població (706 m). Anem fugint de la carretera i seguim una pista per la banda de tramuntana, és el Camí de Ripoll que segueix direcció sud-sud-oest. Passem per la Colònia Malpàs i ja veiem les primeres cases de Ripoll.

En lleugera baixada entrem al carrer del Doctor Raguer que ens mena a la Plaça de l’Ajuntament de Ripoll. Al seu costat, la plaça de l’Abad Oliba hi ha un dels monuments més importants del romànic català, el monestir de Santa Maria de Ripoll (s. IX) (690 m), fundad per Guifré el Pilós cap a l’any 880. Agafem el carrer del Bisbe Morgades en direcció al Ter. Creuem el riu pel Pont d’Olot i seguim davallant pel carrer del Progrés fins arribar a l’estació d’autobusos de Ripoll (682 m).

[/column2] [/two_columns]

[message background_color=”Papayawhip”]

 

INFORMACIÓ DESTACADA

 • Dificultat: ** (23,830 kms) (+/- 6,5 hores)
 • Desnivells acumulats aproximats: (+ 463 m) (- 658 m)
 • Lloc i hora de sortida de Terrassa: Rambla d’Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, a les 7 del matí. La tornada serà a la tarda.
 • Observacions:
  • El desplaçament es farà en autocar, amb plaçes limitades.
  • Cal fer la inscripció a la secretaria del Centre del dia 12 al 22 de febrer, ambdós inclosos, de 6 a 9 del vespre o bé al formulari adjunt.
 • Notes:
  • L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar.
  • Us recordem que el dijous, dia 22 de febrer, serà l’últim dia d’inscripció, per tant preguem que us hi inscrigueu abans d’aquest dia.
  • Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal a Secretaria (2 € per dia).
  • Preu de la inscripció: 28 €
  • Preu especial socis del CET: 18 €
  • Organitza: Vocalia de Senders. (contacte: Enric Cortés, 687 558 875)

Més informació: Per veure la informació completa i actualitzada de la sortida, visiteu la pàgina següent, des d’on us podeu descarregar el track i el full de ruta: http://www.vocaliadesenders.blogspot.com

[/message]

 

[gravityform id=”67″ title=”true” description=”true”]

 

Scheduled Històric