Històric

SENDERS · PORTA – MÉRENS – LES -VALS 🗓

Diumenge, 27 d’octubre

ATENCIÓ!

A causa de la previsió de condicions meteorològiques adverses, aquesta sortida ha estat ajornada al dia 27 d’octubre

Itinerari

Porta, riu Querol, Pla Bau, Estació d’esquí Porté-Puymorens, rec de l’Estanyol, rec de Pimorent, ctra. N-320, la Cabana Franca, Coll de Pimorent, rec d’en Garcia, rec de l’Eixerca, font de l’Eixerca, borda de pedra, ctra. N-22, l’Ospitalet, riu Arièja, camp de futbol l’Ospitalet, Bordes de Saillens, via del tren (l’SCNF), casa nova, via del tren (l’SCNF), casa de colònies, Bordes d’en Haut, Bordes d’en Bas, càmping de Mérens i Mérens-les-Vals.

Descripció

Som al poblet de Porta (1.511 m). Des de la població, hem de creuar la ctra. N-20 i passar sota el túnel de la via del tren. El travessem i a l’altra banda seguim a la dreta una pista asfaltada. A l’esquerra tenim el riu Querol. Seguim la pista, anomenada Camí de Campcardós, en direcció nord. Travessem el riu Querol per un pont i la ruta continua per l’altre costat del riu. Ens surt un camí per l’esquerra, però seguim amunt per la dreta. Creuem el rec de les Ombres i arribem a l’Estació d’esquí de Porté-Puymorens (1.677 m). Passem sota un telearrossegador de les pistes d’esquí i deixem a l’esquerra l’itinerari original del GR 107 per seguir recte amunt. Creuem els torrents de l’Estanyol i de Pimorent, i arribem a la ctra. N-320 (1.780 m). La creuem i seguim en suau ascens, creuant-la dues vegades més fins que assolim el Coll Pimorent (Col de Puymorens) (1.915 m), amb molt bones vistes de tot el muntanyam que ens envolta.

Cal continuar en direcció a l’Ospitalet. Creuem la ctra. N-320 i seguim ascendint suaument en direcció a la Coma d’en Garcia. Creuem el rec d’en Garcia (1.956 m) per un pont. En una cruïlla, deixem el camí principal que segueix cap a la dreta i girem a l’esquerra. Passem una caseta amb plaques solars i arribem a una altra cruïlla de pistes (2.042 m), punt més alt de l’excursió. Les vistes panoràmiques en aquest punt són força interessants. La pista principal continua amunt; el GR segueix per un camí lateral a l’esquerra, i comencem un traçat clarament descendent. L’Ospitalet. Creuem el rec de l’Eixerca, més endavant hi ha la font de l’Eixerca, a l’esquerra. Seguim descendint en direcció al fons de la vall; el camí es va convertint en un corriol. Passem sota una doble canonada d’aigua i creuem un bosc força humit de pi negre i avetoses. Deixem al costat una petita caseta de pedra i ja veiem el poble al capdaval. El camí va fent ziga-zagues i arribem a una altra cruïlla (pal indicador); per la dreta se’n va la variant GR 107-4 que també porta a Mérens però per l’espectacular ruta del coll de les Béssines. Seguim avall i arribem a la ctra. N-22. La creuem i entrem a la població de l’Ospitalet (l’Hospitalet-près-l’Andorre) (1.420 m).

Creuem la via del tren i seguim paral·lels a la ctra. N-20. Deixem la carretera i seguim per un camí asfaltat a l’esquerra. Tot seguit, creuem el riu Arièja per un pont i passem pel costat del camp de futbol de l’Ospitalet. Anem davallant molt suaument per la vall de l’Arièja, paral·lels al riu i a la carretera. Arribem a les Bordes de Saillens i creuem la via del tren per un pont (1.250 m). Més endavant, en un revolt pronunciat, tornem a creuar la via i seguim davallant. Creuem la via per tercera vegada i arribem a les Bordes d’en Haut (1.160 m). El camí s’ha convertit en pista. Passem per les Bordes d’en Bas i una casa de colònies que trobem a l’esquerra. Tot seguit, passem sota un aqüeducte, que porta aigua canalitzada que baixa de la muntanya, i arribem al Càmping de Mérens (1.082 m). A partir d’aquí el camí és asfaltat.

Deixem a l’esquerra un camí que mena a un dolmen proper (pal indicador). Al cap de poc arribem al nostre destí, Mérens-les-Vals (1.052 m). Passem per un pont de pedra, vell i estret sobre el riu Arièja. Passat el pont hi ha la carretera on s’aglutinen els restaurants i les botigues i la resta del poble, amb l’ajuntament i l’església romànica de Saint-Pierre de Mérens (s. XI).

INFORMACIÓ DESTACADA

  • Dificultat: ** (20,890 km)
  • Desnivells acumulats aproximats: (+ 594 m) (- 1.049 m)
  • Lloc i hora de sortida de Terrassa: Rambla d’Ègara, davant els ferrocarrils de la Generalitat, a les 6 del matí. La tornada serà a la tarda
  • Observacions: El desplaçament es farà en autocar, amb plaçes limitades. Cal fer la inscripció al formulari adjunt o bé a Secretaria del Centre, del dia 7 al 17 d’octubre, ambdós inclosos, de 6 a 9 del vespre.
  • Notes: L’organització es reserva el dret de tancar la inscripció abans de la data prevista en el cas d’exhaurir-se les places de l’autocar. Us recordem que el dijous, dia 17 d’octubre, serà l’últim dia d’inscripció, per tant preguem que us hi inscrigueu abans d’aquest dia. Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal a Secretaria (2 € per dia).
  • Preu de la inscripció: 28 €
  • Preu especial socis del Centre: 18 €
  • Organitza: Vocalia de Senders. (contacte: Enric Cortés, 687 558 875)

Més informació: Per veure la informació completa i actualitzada de la sortida, visiteu la pàgina següent, des d’on us podeu descarregar el track i el full de ruta: http://www.vocaliadesenders.blogspot.com

Inscripció:

Històric