Històric

PROJECCIÓ · LHOTSE, EL FILL GRAN 🗓

Dijous, 23 de maig a les 20.00 h

Lhotse, El Fill Gran és un documental de Quim Hernández, fundador de Corda Films. En aquesta filmació, la bona entesa amb Xavi Arias, guia de muntanya AEGM i reconegut alpinista català, es materialitza amb la narració de la seva ascensió sense oxigen al cim del Lhotse (8.516m), el seu cinquè vuitmil. Les imatges de l’expedició no havien vist la llum fins ara. Aquestes van ser gravades en format mini HDV i digitalitzades per a l’edició del documental.

Lhotse, El Fill Gran és una història humana explicada pel Xavi en primera persona, amb espectaculars imatges des de la quarta muntanya més alta del planeta. Malgrat diferents entrebancs, en Xavi va escalar aquest cim amb dos referents mundials, Gerlinde Kaltenbrunner i Ralph Dujmovits. El Lhotse va significar el dotzè vuitmil per la Gerlinde i l’últim de la llista pel Ralph. Sense cap mena de dubte, tot un document històric.

Quim Hernández és escalador i muntanyenc del Club Muntanyenc Sant Cugat, instructor d’escalada de la FEEC i àrbitre d’escalada de competició internacional.

Documental de Quim Hernández, 30 min (2016). Filmada i protagonitzada per Xavi Arias.

Scheduled Històric