Històric

Presentació del llibre “Passes de tardor a l’Himàlaia”

Dijous 8 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
“PASSES DE TARDOR A L’HIMÀLAIA” I PROJECCIÓ D’AUDIOVISUALS
Amb vídeos de l’Himàlaia i lectures de fragments de la novel·la. Pinzellades sobre el món dels trekkings i anècdotes dels viatges de l’autora per aquestes regions.
Núria Garcia Quera · Col·lecció Sensus (www.sensus.cat). Abril 2015.

Aquesta novel·la de viatge és el tercer volum de la col·lecció d’autora Sensus, uns llibres que permeten combinar la literatura, els viatges i el compromís social, i ho fan amb un disseny agosarat que ens recorda un quadern de viatge Moleskine. En aquest volum trobem més de 400 fotografies, que acompanyen una narració protagonitzada per una mare i una filla, amb el rerefons de l’Himàlaia.
La Muntsa, de professió pallassa, va al Nepal a veure la seva única filla. L’Ares tenia divuit anys quan va marxar de viatge, en fa un que volta per Àsia i la última notícia que la mare va rebre és de fa un mes. En un correu electrònic li deia que ingressaria en un monestir budista. Des de llavors, no en sap res.
Quan la mare la retroba a Katmandú, veu que alguna cosa ha canviat. La raó la descobrirà durant una caminada de dues setmanes al voltant de l’Annapurna, al llarg de la qual els silencis i les reflexions de la filla, i l’extraversió i l’actitud de la mare, posaran en relleu dues personalitats i maneres d’entendre la vida: una més espiritual, rural, serena i respectuosa, i l’altra més superficial, urbana, esverada i desconsiderada.
Les muntanyes i l’espiritualitat ancestral de la zona de l’Annapurna, però també del Manaslu i del Ladakh, tindran molt a veure en el desenllaç d’una relació amb la qual l’autora ha volgut trencar estereotips sobre les idees preconcebudes dels rols dels fills, de les mares, del cordó umbilical que els uneix i, fins i tot, dels pallassos i dels trekkers.
Pel que fa al retrat de la gent i la cultura de les muntanyes més altes del món, també ha volgut transmetre que no estan tan allunyats ni de la nostra experiència, ni de la manera de viure del nostre Pirineu de fa menys d’un segle. Passes de tardor a l’Himàlaia és un llibre imprescindible per a totes aquelles persones que vulguin fer un tresc a l’Himàlaia, però també pels amants dels viatges, la muntanya, el senderisme, les cultures, el budisme i la llibertat.
El 5 % dels guanys de la venda del llibre es destinaran als camps de refugiats tibetans. L’aportació es farà a través de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona.

P1080487