Històric

Presentació del llibre Cims i Miradors de Montserrat · Caminades 🗓

Dimecres, 14 de març a les 19.30 h

La màgica muntanya de Montserrat atresora més de mil cims, però només un percentatge molt petit són accessiblesa peu. Amb aquest llibre us presentem un recull de 16 excursions que tenen com a objectiu principal l’ascensió de 16 cims de la muntanya de Montserrat. Es tracta de turons, talaies i miradors amb entitat pròpia que gaudeixen d’unes vistes extenses i meravelloses i que són assolibles a peu.  Alguns són molt coneguts i d’altres força ignorats, però tots comparteixen una ubicació i uns paisatges excepcionals.

Juntament amb els cims, coneixerem també els diferents elements naturals i humans més destacables que anem trobant durant l’itinerari i que són dignes d’esment, tals com agulles, balmes, edificis o fonts.

El llibre el presentarà l’autor, Albert Masó Garcia, enginyer tècnic en electrònica industrial, muntanyenc, escriptor, dibuixant i autor d’audiovisuals de muntanya. Soci de diversos centres excursionistes vallesans.

Seguint la tradició esportiva i muntanyenca familiar iniciada pel seu avi Ramon Masó Clarà, s’inicia en l’excursionisme trescant pel seu estimat massis de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i després per la resta de muntanyes catalanes. Sent un adolescent, s’aficiona a l’escalada i amb el seu germà Òscar  Masó formen una cordada aperturista reconeguda i consolidada, comptibilitzant entre els dos més de 400 vies noves i l’ascensió de tots els monòlits de Sant Llorenç del Munt, l’Obac i Sant Salvador de les Espases i més de 500 a Montserrat. És coautor dels llibres “Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac” (Xè Premi Vèrtex, 2011), “Sant Llorenç del Munt i l’Obac. 30 excursions amb encant” (2014) i cinc més. Ha col-laborat -sovint conjuntament amb el seu germà, escrivint articles en butlletins de centres excursionistes i revistes com Vèrtex, Desnivel, o Vallesos.

Guardonat amb diversos premis literaris i de cinema de muntanya.

Scheduled Històric