Històric

Pic Russel: L’aristocràtic cim que domina la salvatge vall de Les Salanques

Pic Russell s'alça altiu d'amunt la Ribagorçana Vall de Barravès

Diumenge 13 de setembre

Per encetar la 5ª temporada del cicle CETCIMS he considerat oportú fer una ascensió a un dels cims que sobrepassen la màgica cota dels 3.000 metres, com és el pic Russell.

Aquest gran pic que s’alça a cavall de les capçaleres de les valls de Vallhibierna i de les Salenques, domina com pocs la salvatge i genuïna vall de les Salenques i el seu nom rendeix homenatge a un dels més grans pirineístes de l’època dels pioners en la conquesta dels cims pirinencs, com fou el comte Henry Russell.

Estic convençut que si aquest cim no sobrepassés la cota dels 3.000 metres seria un dels cims oblidats, doncs la proximitat del monarca dels Pirineus, com és el pic Aneto i la comoditat de l’ascensió dels seus veïns pics de Vallhibierna, faria que la majoria de muntanyencs el deixessin en l’oblit.

Separat de l’afamada cresta de Salenques, aferrissadament defensat per una ombrívola paret nord, una retallada cresta oest i una descomposta i exposada cara sud, només mostra certa debilitat per la marcada canal de la cara est, esdevenint un cim certament solitari que fa honor al comte Russell, un home que s’aïllava d’aquell món social que l’asfixiava, en les seves estades a les grutes del Vignemale o en les seves travessies en velers pels oceans més remots del nostre planeta.

Anar al Russell és retrobar-se amb el romanticisme d’aquell peculiar comte d’ascendència irlandesa.

Informació destacada

Reunió preparatòria: dimarts 8 de setembre a les 20:00 a la S.A.M. del C.E.T.
Lloc i hora de trobada: Hostal Sant Climent de Taüll, dissabte 12 de setembre al capvespre.
Durada prevista: tot el dia.
Distància a recórrer: 18 km.
Desnivell: +1250 m -1250 m.
Dificultat: MITJANA-ALTA.
Consells específics: Pals trekking i botes rígides.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del C.E.T. i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Preu: gratuït els socis i 20 euros els no socis.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Transport: Privat.
Vocal: Manel Cajide.
Telèfon i correu electrònic:
609 74 74 03 · manuel.cajide@imi-precision.com.