Històric

Pic de Mont-roig, 2.864 m, Alt Pallars 🗓

 

14 i 15 d’abril de 2018

Amb aquesta sortida de dos dies a un del cims més alts del Pallars, proposem fer nit al refugi metàl·lic Enric Pujol, o de Montroig, que ens permetrà dividir l’ascenció en dues etapes.

Un cop arribem amb cotxe a l’últim poble de la Vall de Cardós, Tavascan, enfilarem la carretera que puja fins al poble de Graus, per la vall que duu el mateix nom. Quant arribem al minúscul poble de Quanca, deixarem la carretera que ens portaria a les pistes per enfilar una pista, en un estat acceptable, per anar fins la cota 1.600. Aparcarem els cotxes en una corba de la pista i ens prepararem.

Començarem a caminar direcció oest, passant per la Pleta Palomera, seguint sempre un HRP, mentre anem agafant alçada. De seguida ja veurem davant nostre la famosa canal que caracteritza els cims del Mont-roig. Amb unes 3 o 4 hores, arribarem al refugi de Mont-roig o Enric Pujol. Es tracta d’un refugi lliure, metàl·lic, amb 18 places i en bastant bon estat. Preveiem arribar al refugi cap a les 18.00 h. Descansarem i soparem. Si tot va bé, ja fa estona que ens haurem pogut calçar els esquís!

El dia següent ens llevarem ben d’hora, comptem que cap a les 5.00 h. Esmorzarem i començarem a enfilar el camí, passant primer per l’esquerra de l’estany de la Gallina, que està molt a prop del refugi, per després passar per la dreta dels estanys de Sens. En aquest punt, girarem en direcció oest per començar a enfilar les alternatives pales que ens duran gairebé al cim de la Tartera, de 2.846 m. El deixarem a la nostra esquerra. Enfilarem la cresta que formen els vèrtex del Mont-roig en direcció nord-est, fins assolir el vèrtex més alt dels Mont-roig. Segurament, i en funció de l’estat de la neu, ens haurem de treure els esquís i acabar els últims metres a peu ja que les condicions del terreny així ho aconsellen.

Iniciarem el fantàstic descens per el mateix lloc per on hem pujat, gaudint de les fabuloses pales que formen aquest massís, fins al refugi. Descansarem una mica, i seguirem la baixada ja fins la vall de la Roia de Molàs, per arribar així a la Pleta Palomera i finalment al cotxe.

[message background_color=”papayawhip”]

Fitxa tècnica

 • Recorregut: 13,9 Km
 • Desnivell: 1.260 m
 • Horari:
  • Ascens fins al refugi de Montroig: 3-4 hores
  • Ascens al Montroig: 2-3 hores
  • Descens: 2-3 hores (amb esquís)
 • Dificultat:  Alta, tenint present la llargada del recorregut, els desnivells i l’aresta final del cim. Per participar en aquesta sortida és necessari haver participant en alguna de les sortides col·lectives anteriors organitzades pel Centre
 • Material: És obligatori portar l’equip de seguretat format per casc, grampons, piolet, manta tèrmica, xiulet, DVA (Detector de Víctimes d’Allaus), pala i sonda
 • Tarja de federat FEEC: Modalitat D per l’esquí de muntanya i modalitat C a peu o raquetes
 • Hora de sortida: dissabte a les 10h. del matí a la plaça Baltasar Ragon “La Magdalena”
 • Reunió prèvia: dijous, 12 d’abril a les 20.00 h al CET.
 • Inscripcions: Cal realitzar les inscripcions a través del formulari adjunt o a Secretaria.
 • Preu de la sortida: 5€, gratuït pels socis

En cas que no disposeu de la tarja federativa, en fer la inscripció tindreu la possibilitat de contractar una assegurança de cap de setmana al preu de 4.5€.

Vocal de la sortida: Jaume Casanovas (637 520 549)

https://es.wikiloc.com/rutas-esqui-de-montana/mont-roig-13-1-cet-4445663

[/message] [gravityform id=”69″ title=”true” description=”true”]
Scheduled Històric