Històric

Pic de la Maladeta o Maladeta Oriental (3.308 m) 🗓

2 i 3 de juny de 2017

Ascensió a un dels grans cims del Pirineu. La ruta transcorre dins del Parc Natural Posets-Maladeta.

La Maladeta és considerada la muntanya més alta de la serralada i per això no fou fins el 1816 que l’alemany Friedrich Parrot i el guia local Pierre Barnau aconseguiren coronar el cim. Aquest cim dona nom al massís que constitueix el nucli de muntanyes més rellevant de la cadena pirinenca.

Sortirem de la Besurta en direcció al refugi de la Renclusa tot seguint l’itinerari de l’ascensió a l’Aneto. Per sobre del refugi remuntarem per un terreny accidentat sense un sender definit, tot anant paral·lels a la cresta dels Portillons. A l’alçada del Portilló superior deixarem el camí de l’Aneto per dirigir-nos al corredor de la Rimaia, que dona accés al coll homònim amb una inclinació que pot arribar als 45º en funció de l’any i de les condicions de la neu. A partir d’aquest coll el camí és relativament fàcil fins dalt el cim. El descens el faríem per el mateix camí.

[message background_color=’papayawhip’]

Fitxa tècnica

  • Dificultat: Alta (PD) 100 m de corredor de fins a 45º
  • Distància: 10,800 km
  • Desnivell: + 1.435 – 1.435 m
    Temps estimat: 8 / 9 hores
  • Material obligatori: Piolet, arnés, grampons i casc.
  • Carnet federatiu.
  • Reunió preparatòria: dilluns, 29 de maig a les 20h al CET

La idea es fer cim dissabte, així que sortiríem divendres a la tarda de Terrassa, per anar a dormir al càmping Aneto de Benasque i trobar-nos dissabte a les 4 del matí al pla de Besurta per començar a caminar.

Caldria saber els inscrits abans de la reunió de dijous, per temes organitzatius, Us agrairíem que us apuntéssiu a secretaria del CET el més aviat possible, ja que les places seran limitades a 15 participants.

[/message]

 

Scheduled Històric

1 altra data:

Scheduled Històric