Històric

PETITES TRAVESSADES FAMILIARS · L’ESQUIROL 🗓

PTFROCA FORADADA22 de Gener del 2017

L’itinerari que us proposem ens permet conèixer millor el territori del Collsacabra , doncs per accedir al  Salt de la Foradada hi ha diferents senders per arribar-hi.

L’autocar en deixarà a l’Esquirol, en un restaurant concertat on, caminadors i els que no fan l’excursió, esmorzarem tots junts. Un pic esmorzats, els que no fan l’excursió seguiran amb l’autocar fins a Manlleu on visitaran el Museu LA COLÒNIA RUSIÑOL. A la visita s’explicarà l’evolució històrica de la colònia lligada a la trajectòria de l’artista modernista Santiago Rusiñol i la seva vinculació amb Manlleu. Visitaran els jardins i entraran al xalet dels amos —el Cau Faluga— i també visitaran el pis del director, la turbina —encara en funcionament— i la fàbrica de filatura on es pot veure part de la maquinària. La visita té una durada de dues hores.

Els caminadors comencem l’excursió. Sortim del restaurant i prenem el carrer que al cap de poc es transforma en una pista de terra fins arribar-nos al pont medieval de la Gorga. El creuem per sota, girem a la nostra esquerra i prenem la carretera que ens portaria a Tavertet. A uns 250 metres, ens endinsem a l’esquerra per un camí de terra que mena a la masia del Campàs. Sense deixar el camí seguim gairebé 3km,  trobem un sender a l’esquerra, molt ben indicat. Uns 200 metres més enllà, trobarem un senyal que ens indica la Foradada. Està cap a baix i ben a prop. En aquests punt, quan el riu porta aigua, ja se sent la remor del saltant. És un indret per gaudir del nostre entorn encisador.

Per tornar, cal refer el tros amb pendent, tornar a passar pel segon senyal i arribar al primer senyal que ens ha indicat la Foradada. De fet, tornem al camí inicial, però ara l’agafarem cap a l’esquerra. El camí va girant i ens torna cap a l’Esquirol. Al cap de gairebé 2,5km, arribem a un encreuament amb un pal indicador i girem a la dreta. És l’antic camí ral de Vic a Olot que ens portarà de tornada. Poc abans d’arribar a la carretera, dalt d’un petit turó a mà esquerra i entre alzines, trobem el Dolmen de Puigsespedres: és un lloc encisador. Seguim el camí de retorn albirant les magnifiques vistes del Santuari de Cabrera i el pla d’Aiats fins a arribar a l’Esquirol. Un bon regal per al nostre esperit.

Aquí donem per acabada l’excursió. A l’hora convinguda ens retrobarem amb els que no han fet l’excursió per dinar tots junts de restaurant.

[message background_color=’lightgrey’]

Fitxa tècnica

Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 7.00 h
Desplaçament : en autocar
Desnivell: +314m -464 m.
Temps de marxa: de 4 a 4:30h aproximadament
Dificultat: moderada
Recorregut: 10 km
Pressupost: 30 € els socis i 40 € els no socis (inclou l’autocar i el dinar)
Inscripcions: 9 al 19 de gener a secretaria
Informació: Francesc Ullés (669884739) Toni Ripoll (696652702)
Propera sortida: 26 de febrer Penya Segats (Baix Ebre)
Per a inscripcions d’última hora: Ramon Pitarch 937 883 283 – 616 406 719

[/message]

PTFFORADADA

 

Scheduled Històric