Històric

Petites Travessades Familiars · Fageda de la Grevolosa 🗓

Diumenge 19 de novembre de 2017

La finca de la Grevolosa és coneguda per albergar una de les fagedes més majestuoses de Catalunya, on trobem faigs amb més de 300 anys de vida, alguns amb més d’un metre de diàmetre i alçades superiors als 40 metres. També s’hi poden trobar racons amb roures centenaris i claps de faigs, on només regna el silenci i on la natura es fa sentir amb tota la seva força.

La seva posició geogràfica i els pendents elevats donen l’oportunitat de gaudir de la vista tant de la comarca d’Osona i el Collsacabra com del vessant garrotxí de la Vall d’en Bas i part del Pirineus Orientals des de les carenes de la serra de Llancers.

Descripció de l’itinerari

[two_columns] [column1]

Baixarem de l’autocar a prop de la collada de Bracons, entre el km 23 i 24 de la BV-5224, on haurem arribat agafant la C-37 i sortint a Sant Andreu de la Vola.

Començarem a caminar per una ampla pista després de travessar una cadena de ferro. De seguida el camí ja és molt bonic. Cal tenir en compte que no hi ha gaires indicacions. Quan s’ha caminat més o menys 1 km, cal anar amb compte i agafar a mà esquerra un corriol que s’enfila. Està marcat amb una pila de pedres. Tres-cents metres més endavant hi ha una cruïlla de camins. Hi ha un indicador cap a Sant Nazari, que està molt a prop, però nosaltres seguirem cap a l’esquerra, en direcció a la fageda. En molt poca estona ja hi serem al mig. Després de contemplar aquest bonic paratge, i tot passant per la font de la Grevolosa, seguirem pel GR-151-1 i entrarem dins una roureda, a la part assolellada del bosc, fins al Prat de la Vola.

[/column1] [column2]

Agafarem després una pista a la dreta, passarem pel Mas Güell i continuarem fins a trobar el plafó informatiu de la Grevolosa. Més endavant creuarem el torrent de la Grevolosa i, passant pels aparcaments 1 i 2, ja tornarem a ser a la finca de la Grevolosa, on trobarem una carbonera. Més endavant, creuant un pont sobre el mateix torrent, pujarem per un sender fins a l’ermita de Sant Nazari. La primera ermita fou construïda probablement al segle XIV i es va escollir aquest lloc tan solitari i amagat per guardar-hi les relíquies del sant. L’any 1721 es va refer l’edificació amb la construcció d’una casa amb teulat de doble vessant, una part destinada a capella i l’altra a l’estatge dels ermitans. La capella, enguixada interiorment, amb motllures i volta de llunetes, té un portal simple, emmarcat amb llinda i cantoneres de pedra, amb un ull de bou i un campanaret de simple espadanya prop del carener de l’edifici.

El camí de tornada surt just darrere del gran roure del costat de l’ermita.

[/column2] [/two_columns]

 

Els poc caminadors faran una visita guiada a través dels carrerons i muralles del nucli medieval de Santa Pau per conèixer la història del poble i degustar el DOP Fesola de Santa Pau i el producte local.

Després retornaran a la collada de Bracons a buscar els caminadors i, ja tots junts, anirem a dinar al poble de l’Esquirol.

[message background_color=’papayawhip’]

Fitxa tècnica

 • Sortida: 7.00 h a l’estació d’autobusos
 • Desplaçament: en autocar
 • Desnivell: + 307 / -321 m
 • Temps de marxa: de 4 a 4.30 hores, aproximadament
 • Dificultat: fàcil
 • Recorregut: 7 km
 • Preu de la sortida: 40 €
 • Preu especial per als socis del CET: 30
 • Inclou autocar, dinar i visita guiada per Santa Pau
 • Inscripcions: del 6 al 16 de novembre. Places limitades a 70
 • Informació: Manel Salvador (606 056 722), Rossend Sanllehí (937 838 520) i Toni Ripoll (696 652 702)
 • Per a inscripcions d’última hora: Mercè Torras, 937 883 283 – 616 406 719
 • Propera sortida: Tradicional Neules, desembre 2017
[/message]

Scheduled Històric