Històric

PETITES TRAVESSADES FAMILIARS · DE TORRE VALENTINA A S’AGARÓ 🗓

PETITES TRAVESSADES FAMILIARS
258 (2a època)
DE TORRE VALENTINA A S’AGARÓ


Diumenge, 17 de setembre

Novament, per treure el regust que ens hagi pogut quedar de l’estiu, continuarem fent una sortida per la platja. Inicialment estava programada des de Palamós a Sant Feliu de Guíxols, però conscients que segurament continuarà fent calor l’hem retallada per llarga i solament farem de Torre Valentina a S’Agaró, que són els paratges més meravellosos.

L’autocar ens deixarà a Torre Valentina, on els poc caminadors podran esmorzar de motxilla al mateix passeig marítim contemplant el mar. Després aniran a Sant Feliu de Guíxols, on tenen una visita cultural concertada. Els que ho desitgin, una vegada estiguin podran dinar de motxilla o bé al restaurant del Cassino per un menú ben assequible i bo.

Els caminadors començarem pel camí de ronda un dels litorals més dolços de la costa gironina. Les grans platges que s’estenen al llarg de la badia de Palamós i de la costa de la vall d’Aro s’alternen amb promontoris de discreta altura coberts per pinedes que es deixen caure al mar.

S’entén així que el turisme s’hi desenvolupés tan aviat. Tan aviat com l’any 1923, quan es van començar a construir les primeres residències burgeses d’estiueig al paratge de S’Agaró, damunt dels penya-segats situats entre les platges de sa Coma i de Sant Pol. Pel seu costat passa el nostre camí, que ens proporcionarà una considerable exaltació dels sentits.

Descripció de l’itinerari

El camí de ronda avança per un litoral deliciós de més de dos quilòmetres on s’alternen penya-segats amb precioses platgetes, algunes de petites com de la Roques Planes, la cala de la Roca del Paller o la del Forn, d’altres de mida més gran, com la de Can Cristos o la de ses Torretes. Ja a Platja d’Aro, continuaren per primera línia de mar al costat de blocs d’apartaments i d’establiments hotelers. Aquest excés de ciments es veu compensat, des de la bonica platja de sa Conca, per una costa formada per penya-segats de no gaire altura on hi ha l’antiga urbanització de S’Agaró i on el GR 92 pren un caire aristocràtic en avançar el senyorial camí de ronda construït l’any 1958. Arribarem a la platja de Sant Pol, final de l’excursió. Aquí els caminadors dinaran de motxilla i a l’hora convinguda vindrà l’autocar a recollir-nos per anar tots junts cap a Terrassa, final de la sortida.

[message background_color=’papayawhip’]

Fitxa tècnica:

 • Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 7.00 h
 • Desplaçament: en autocar
 • Desnivell: 400 m acumulats – Altitud màxima 70 m
 • Temps de marxa: de 4.30 a 5 h, aproximadament
 • Dificultat: moderada
 • Distància: 11,5 km
 • Preu de la sortida: 30 €. Inclou autocar i visita al museu de Sant Feliu
 • Preu especial per als socis: 20 €
 • Inscripcions: del 4 al 14 de setembre. Places limitades a 70, amb preferència per als socis
 • Informació: Ricard Alegre, tel. 660 589 520 – Julià Fossas, tel. 649 828 595
 • Per a inscripcions d’última hora: Mercè Torras, tel. 937 883 283 – 616 406 719

Propera sortida: Capsacosta Puigsacreu, 22 d’octubre

[/message] [separator color=’black’ thickness=’2px’ up=” down=”] [gravityform id=”9″ title=”true” description=”true”]

 

Scheduled Històric