Històric

Travessades Familiars · Camprodon – Sant Antoni – Santuari del Remei 🗓

Diumenge 18 de març del 2018

Cal portar l’esmorzar. Pararem en un bar a peu de carretera, a Ripoll, i continuarem després cap a Camprodon.

Descripció de l’itinerari

[two_columns] [column1]

A Camprodon, sortirem de l’aparcament del parc Mare de la Font per unes escales que ens portaran a la carretera C-38, continuarem 450 m i agafarem, a mà dreta, el sender que surt cap a Sant Antoni. Començarem el camí, que fa una suau pujada, seguint una tanca que delimita uns prats i que després puja força dret pel torrent de Turul·lura fins al coll de Sant Antoni, (aquest coll separa els dos cims, a la dreta Sant Antoni Vell i, a l’esquerra, Sant Antoni). Ja només ens queda l’últim tros de pujada fins a l’ermita, que veiem des del coll (trobarem algun pal i marques de pintura groga).

Sant Antoni. El 1679 es consagrà una primera ermita al capdamunt d’un cim veí, promoguda per la família Sivilla, tot i que la guerra entre França i Espanya en causà la destrucció pocs anys després. L’actual ermita fou construïda vers l’any 1700 sota la supervisió d’un patronat, constituït pel rector, l’abat de Sant Pere i dos cònsols. L’any 1860 es restaurà a causa d’esquerdes a la volta i el 1936 patí un incendi arran de l’inici de la Guerra Civil. L’última restauració ha estat obra dels Amics de Sant Antoni, que encara avui en tenen cura. Des de l’ermita poden observar-se les muntanyes del Canigó, Costabona, Bastiments, Gra de Fajol i els nuclis de Sant Pau de Segúries, Cavallera, La Ral, Camprodon, Llanars, La Roca, Abella, Vilallonga de Ter, Tregurà de Dalt i Molló.

[/column1] [column2]

Baixarem de Sant Antoni fins a la pista, en el lloc conegut com el pla del Bonaire, on veurem el rètol que ens indica el camí per baixar cap al Remei (no posa el Remei, sinó Oix).

Continuarem baixant fins al collet d’en Sivilla, on trobarem un altre pal en què sí que hi ha indicat el Remei cap a la dreta. Més avall el camí es transforma en pista, que seguirem fins al Remei.

El Remei de Creixenturri és l’església parroquial del veïnat de Creixenturri del municipi de Camprodon. El lloc era ocupat per l’església romànica de Sant Cristòfol de Creixenturri, transformada els segles XIV i XV, després dels terratrèmols. Reformada contínuament durant el segle XIX (1815 altar i 1843-49 absis i creuer). A finals de segle es fan reformes sota la direcció d’Antoni Masmitjà fins a configurar-la tal com avui la coneixem. En temps passat registrava gran afluència de malalts i penitents per les curacions de la verge del Forat.

Des del Remei seguim baixant per la pista, que sense deixar-la ens portarà fins a Sant Pau de Segúries, tot resseguint el riu i un canal d’aigua en direcció sud.

[/column2] [/two_columns]

 

Els poc caminadors: Aniran a Molló, on faran una visita al Molló Parc, un parc d’animals situat en un parc  natural, en un bosc on l’animació sorgeix del propi espai a través de la seva fauna i flora. I on, a més, el visitant no és un espectador qualsevol, sinó que esdevé un actor del seu propi recorregut a l’aire lliure mentre passeja pel bosc i els prats ubicats al cor de la vall de Camprodon.

Un cop feta la visita es dirigiran a Sant Pau de Segúries, on es retrobaran amb els caminadors i tots junts anirem a dinar al Restaurant Els Fogons del Càmping els Roures.

[message background_color=”papayawhip”]

Fitxa tècnica

 • Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 7.00 h
 • Desplaçament: en autocar
 • Desnivell: + 483 m- 483 m
 • Temps de marxa: de 5 a 5,30 hores
 • Dificultat: moderada
 • Recorregut: 12 km
 • Preu de la sortida: 45 € els no socis (inclou l’autocar, dinar i visites )
 • Preu especial per als socis del CET: 35 €
 • Inscripcions: del 5 al 15 de març . Places limitades a 70
 • Informació: Rossend Sanllehí, 937 838 520 · Ricard Alegre, 660 589 520 · Julià Fosses, 649 828 595
 • Per a inscripcions d’última hora: Mercè Torras, 616 406 719
 • Propera sortida: Bufadors de Beví, el 22 d’abril
[/message]

Scheduled Històric