Històric

PASSEJADES PEL PARC · PLA DEL FIDEUER i CIM PUIG CENDRÓS 🗓

Dimecres, 13 de juny

Amb aquesta matinal els nostres amics Jaume i Ricard, companys de les Passejades pel Parc, ens proposen conèixer un cop més la zona de Vacarisses i Olesa de Montserrat, descobrir noves rutes, endinsar-se per indrets diferents als que estem poc acostumats, tot això a l’ombra del massís de Montserrat. Us ho agraïm enormement.

Per arribar al començament de l’excursió, hem d’agafar l’autovia C-58 de Terrassa a Manresa fins el km. 30’400, just traspassat el pont ens desviem a l’esquerra i agafem la carretera BV-1211 direcció Olesa de Montserrat, un cop recorregut 1 k., aprox.deixarem la carretera i continuarem per un trencall a la dreta que ens portarà al mas Mimó.

Descripció de l’intinerari

[two_columns] [column1]

Iniciem el recorregut uns metres abans d’arribar al mas Mimó, per un camí amb pujada, direcció oest. A mida que anem ascendint ens veurem recompensats amb vistes extrorinàries com la Creu de Saba, enllaç amb el camí que be de Sant Pere Sacama. Continuem a l’esquerra per una pista recta i més agraïda de caminar, fins arribar al trencall a la dreta que ens conduirà a la Creu de Saba i al cim de la Creueta. Un bon lloc per esmorzar amb magnifiques vistes del vessant nord del Puig ventós, Montserrat i de la serra de l’Obac.

Seguirem en direcció a l’oest fins a la masia de Puigventos. En aquest punt ens desviarem a la dreta i agafarem un caminet molt fresat que ens conduirà al Pla de Fideuer

[/column1] [column2]

passant per la font del Mateu i la font Pastora. Un cop arribats al Pla de Fideuer tindrem l’opció de pujar al cim Puig Cendrós (499), pic 100 cims FEEC.

Reprenem la caminada fins a cota Capalleta, camí de Sant Salvador. Agafarem per la cornisa direcció al coll de Pedra de la Bossa (482) o dels lladres, on diu la llegenda que els bandolers esperaban als traginers per robarlos tot el que portaven.

Des de aquí tornarem al Pla del Fideuer per agafar un camí ample que en menys de 15 minuts ens portarà de nou el mas Mimó, final de la nostra excursió.

[/column2] [/two_columns]

 

VES A POC A POC GAUDEIX DEL PARC

[message background_color=’papayawhip’]

Fitxa tècnica:

 • Sortida: 8.00 h davant el Centre Cultural. Tornada cap a les 14.00 h
 • Desplaçament: amb cotxes particulars
 • Recorregut; 9’200 km
 • Desnivell: + 390 m – 390 m
 • Temps de marxa: 3,30 hores
 • Dificultat: Baixa
 • Preu: 5 €. Gratuït per als socis.
 • Inscripcions: a Secretaria i a través del formulari adjunt
 • Recomanacions: portar roba i calçat adequat, pals per caminar, beguda i un bon esmorzar.
 • Nota: per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència-assegurança federativa. En cas contrari heu de contractar l’assegurança temporal en fer la inscripció (2 euros per dia)
 • Més informació: Ricard Navarro (608422795) Jaume Galofre (686380835)
[/message]

Inscripció:

 

Scheduled Històric