Històric

Passejades pel parc · Morral del Llop, el Tres Jutges i la Font del Traginers 🗓

Dimecres, 13 de setembre

Descripció de l’itinerari

[two_columns] [column1]

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, està poblat d’elements ecològics, històrics i paisatgístics que donen joc per fer-hi itineraris força interessants. Avui el recorregut proposat és fer un volt pel sector de l’Alzina del Sal.lari.

Ens situarem al km 12.4 de la carretera de Terrassa a Talamanca que és on començarem l’excursió. Aviat trobarem la Font de l’Hort. Aquesta Font serví als boscaters i excursionistes per aprovisionar-se d’aigua. Seguim el caminet frondós de vegetació fins arribar a un turó anomenat el Castellar (922 m), on ens aturarem per esmorzar.

Continuarem el camí vers el coll de la Garganta. Allà hi trobarem la pista que va des de la Mata a la Coma d’en Vila i la seguirem fins a trobar el sender que ens portarà a la carena del Morral del Llop. No molt lluny d’aquest punt, trobarem un petit corriol que va a l’avenc del Llop. De moment el passarem de llarg.

Continuarem el sender fins a la punta del Morral, trobant precipicis i vistes fantàstiques per totes bandes. Cal parar atenció a l’hora de caminar en aquest punt. Retornarem pel mateix caminet fins a trobar el sender que ens deixarà a la base del Morral del Llop. En un punt determinat, i abans d’arribar a la base del Morral, farem una aturada tècnica per qui tingui interès a visitar l’avenc del Llop.

[/column1] [column2]

Finalment baixarem fins a la base del Morral, on trobarem un camí i ja molt a prop, podrem veure els 3 Jutges (roques ben curioses), situats en línia del camí que ens portarà a la Font dels Traginers. Aquesta Font era molt coneguda en temps passats per la qualitat de l’aigua. Actualment el seu cabdal, és molt minso i es va difícil poder-ne agafar.

Continuarem fent camí per dirigir-nos a l’avenc del Llest. Aquest nom li ve donat perquè una vegada, i d’això en fa un grapat d’anys, un gos anomenat Llest, va estar apunt de caure daltabaix d’aquest avenc. Aquest forat es troba dins d’un bosc força pendent i cal anar en compte al passar pel costat.

Continuarem el camí en direcció al coll de Boix. En aquest coll, hi conflueixen diferents camins que condueixen a indrets força interessants. Del coll de Boix, agafarem el camí dels graons de Mura i que ens portarà cap a l’Alzina del Sal.lari. A mig camí de tornada, trobarem una balma, força amagada, que servia per poder-hi pernoctar.

Val a dir que bona part d’aquests graons, continuen en força bon estat, tenint en compte els llargs anys de vida que tenen i la quantitat de persones i animals que els han trepitjat.

[/column2] [/two_columns]

Ves a poc a poc, gaudeix del parc.

[message background_color=’papayawhip’]

Fitxa tècnica

 • Sortida: 8.00 h davant el Centre Cultural
 • Tornada cap a les 14.00 h
 • Desplaçament: cotxes particulars
 • Recorregut: 8 km
 • Desnivell: +260 / -305 m
 • Temps de marxa: 4 h
 • Dificultat: Baixa
 • Preu de la sortida: 5 €
 • Gratuït per als socis
 • Inscripcions: a Secretaria i a través d’aquest mateix web
 • Recomanacions: cal portar roba i calçat adequats, pals per caminar (opcional), beguda i un bon esmorzar
 • Nota:per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència-assegurança federativa. En cas contrari heu de contractar l’assegurança temporal a secretaria o a aquest mateix web (2 euros per dia)
 • Més informació: Jaume Galofre (686 380 835) i Ricard Navarro (608 422 795)
[/message]
Scheduled Històric