Històric

Paisatges de Catalunya 🗓

Portada Cims TRA.EPSDimarts, 20 de desembre de 2016 a les 19:30

Francesc Muntada ens presentarà el seu darrer llibre de fotografies: Paisatges de Catalunya. És el resultat de 20 anys fotografiant la natura. Són vint anys de passió per a la fotografia, per millorar dia a dia la qualitat de les imatge obtingudes, per aprendre noves tècniques i per dominar l’ús de nous materials. En aquests vint anys, la tecnologia ha fet canvis radicals i aquest llibre és també el fruit de l’adaptació a aquests canvis. Hi ha fotografies fetes amb diapositives, amb càmeres de pas universal, de mig format i de plaques. I moltes més fotografies fetes amb càmeres digitals. Réflex i sense mirall.

Però aquest llibre també és el fruit de l’amor al país i de la passió per conèixer-lo cada dia més i millor. És el resultat d’hores de repassar revistes i llibres i del desig de descobrir racons desconeguts. D’hores i més hores de conduir per les autopistes, les carreteres secundàries i per pistes de muntanya. De litres i més litres de gasoil cremat. I de llargues caminades carretejant l’equip fotogràfic. És la constatació que només trescant-lo es coneix un país. Sentint la terra sota els peus, l’olor del bosc a la cara i la llum de la posta als ulls.

Presentarà l’acte Jaume Aulet, doctor en Filologia Catalana i professor de literatura catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona. S’ha especialitzat en l’estudi del noucentisme i en la poesia contemporània. Gran divulgador de la poesia i lluitador infatigable per la llibertat del nostre país. Molt actiu a les xarxes socials amb els garrotuits que repassen l’actualitat política i una de les ànimes de la taula rodona humorística que cada any es fa aquí, al Centre Excursionista.

Scheduled Històric