Històric

Núria – Puigmal – Núria 🗓

La cursa d’esquí de muntanya per parelles del Centre Excursionista de Terrassa

 

[message background_color=”papayawhip”]

Atenció!

Ja tenim les classificacions i l’àlbum de fotos de la sortida!
Podeu veure-ho aquí!

[button size=’medium’ color=” background_color=” font_size=” line_height=” font_style=” font_weight=” text=’Classificacions i àlbum de fotos’ link=’http://ce-terrassa.cat/classificacions-i-album-de-fotos-de-la-46a-nuria-puigmal-nuria/’ target=’_self’]

[/message]


La Núria – Puigmal – Núria és una de les curses més veteranes del Centre Excursionista de Terrassa. La primera edició data de febrer del 1966, i vingué realitzant-se anualment fins el 2008 que se’n féu la 43a.

Després de 8 anys sense fer-ne cap edició, l’any 2016 vàrem tornar a emprendre aquesta cursa històrica de l’esquí de muntanya, realitzant la 44a edició el 21 de febrer de 2016.

La cursa segueix la seva configuració original: una sortida senzilla d’uns 10 km amb 1.000 metres de desnivell per la ruta normal del Puigmal des de Núria, per la canal de l’Embut.
Malgrat que no deixa de ser una cursa, volem mantenir que el més important sigui l’ajut i la companyonia més que el fet de quedar primers. Que sigui un reflex de com veiem i entenem la muntanya i, sobretot, la pràctica de l’esquí de muntanya.

Per bé, que la cursa segueix essent per parelles, de forma experimental i amb l’objectiu d’ampliar el públic, hem introduït la possibilitat de participar de manera individual.

[button size=’medium’ color=” background_color=” font_size=” line_height=” font_style=” font_weight=” text=’Inscripció’ link=’#inscripcio’ target=”]

 

[message background_color=’papayawhip’]

46a cursa popular d’esquí de muntanya Núria – Puigmal – Núria

Fitxa tècnica:

 • Organitza: Centre Excursionista de Terrassa
 • Data: 18 de març de 2018
 • Recorregut: 10 km
 • Desnivell: 1.000 m
 • Punt de sortida i arribada: Santuari de Núria
 • Preus de la inscripció:
  • Preu de la cursa pels corredors: 25 €. Inclou:
   • Dret de participació a la cursa
   • Cremallera d’accés a Núria
   • Esmorzar i dinar
   • Sorteig de material
   • – 50% de descompte en el forfet de les pistes de Núria per qui vulgui seguir esquiant en finalitzar la cursa
  • Preu pels acompanyants10 €. Inclou:
   • Esmorzar i dinar
   • Els acompanyants s’hauran d’inscriure juntament amb els corredors, abonant 10€ pel preu de l’esmorzar i el dinar.
   • El cost del Cremallera tindrà un descompte del 50% que caldrà abonar a l’estació de Queralbs el mateix dia de pujada
[/message]

Horari

 • 08:00 Recepció i recollida de dorsals a les instal·lacions de Núria
 • 08:15 Esmorzar lleuger
 • 08:30 Reunió informativa
 • 09:00 Control del material de seguretat
 • 09:15 Sortida de la cursa
 • 12:30 Retirada del control del Puigmal
 • 15:00 Dinar de cloenda, classificacions i sorteig de material

Reglament

 1. La cursa serà per equips de dues persones, organitzades en equips femenins, masculins o mixtes en les categories:
  • júnior (de 15 a 17 anys)
  • sènior (de 18 a 59 anys
  • veterans (a partir dels 60 anys)
  • s’admetrà, de manera excepcional, la participació a nivell individual.
 2. Els participants tindran com a mínim 15 anys d’edat. Els que no tinguin 18 anys en el moment de celebrar-se la cursa, hauran de presentar un permís degudament signat pel pare, mare o tutor.
 3. L’equip de seguretat obligatori ha d’estar compost, com a mínim, per: motxilla, DVA (Detector de Víctimes d’Allaus, en posició d’emissió i adossat al cos durant tota la cursa), pala i sonda, grampons, ganivetes, casc, manta tèrmica, ulleres de sol, xiulet, i equip d’abrigar hivernal.
 4. Tots els participants hauran d’estar en possessió de la tarja federativa de la FEEC, amb la modalitat “D” per esquí de muntanya. En cas de no disposar d’assegurança, se’n podrà adquirir una de temporal en el moment de fer la inscripció.
 5. En cas de manca de neu per la pràctica de l’esquí de muntanya, la cursa es celebrarà a peu, amb la utilització dels grampons en els trams que sigui necessari.
 6. Hi haurà un control de pas al cim del Puigmal, o allà on l’organització designi en cas de mal temps, motiu pel què també podrà suspendre la cursa.
 7. L’ordre de classificació es farà donant com a guanyador l’equip de cada categoria que faci el recorregut en menys temps i a continuació els altres equips que acabin la prova. En tractar-se d’una cursa popular, les classificacions per categories seran simbòliques.
 8. Es celebrarà un sorteig de material amb el número de dorsal per a tots els corredors.
 9. El Centre Excursionista de Terrassa no es fa responsable de cap accident que pugui afectar qualsevol dels participants, malgrat vetllarà per evitar-los, ni dels danys que aquests puguin ocasionar als altres.
 10. Malgrat que és una cursa, entenem que ha de prevaler, en cas d’incident o accident, l’ajut i la solidaritat entre els participants, siguin de l’equip que siguin.
 11. Queda ben entès que els participants, pel fet de participar en la prova, accepten aquest reglament i les disposicions d’emergència que durant la mateixa pugui determinar l’organització.

Fulletó de la cursa:

Galeria de fotos 45a edició:

[button size=’medium’ color=” background_color=” font_size=” line_height=” font_style=” font_weight=” text=’Galeria’ link=’https://www.flickr.com/photos/ceterrassa/sets/72157680157066961/’ target=’_blank’]

Recorregut

[message background_color=’papayawhip’]

Descàrrega de documents:

[button size=’small’ color=” background_color=” font_size=” line_height=” font_style=” font_weight=” text=’Descarrega’ link=’http://ce-terrassa.cat/wp-content/uploads/2018/01/Autorització_menors.pdf’ target=’_blank’] Autorització menors

[button size=’small’ color=” background_color=” font_size=” line_height=” font_style=” font_weight=” text=’Descarrega’ link=’http://ce-terrassa.cat/wp-content/uploads/2018/01/Descàrrec_npn.pdf’ target=’_blank’] Descàrrec responsabilitat

[button size=’small’ color=” background_color=” font_size=” line_height=” font_style=” font_weight=” text=’Descarrega’ link=’http://ce-terrassa.cat/wp-content/uploads/2017/11/Cartell_46NPN2018.pdf’ target=’_blank’] Cartell

[button size=’small’ color=” background_color=” font_size=” line_height=” font_style=” font_weight=” text=’Descarrega’ link=’http://ce-terrassa.cat/wp-content/uploads/2017/11/Fulleto_46NPN2018.pdf’ target=’_blank’] Fulletó

[/message]

[separator color=’white’ thickness=’60px’ up=” down=”]

Inscripció a la cursa

[separator color=’whilte’ thickness=’50px’ up=” down=”]

Amb la col·laboració de:

[table] [table_row][table_cell_body]  [/table_cell_body][table_cell_body]  [/table_cell_body][/table_row] [table_row][table_cell_body]  [/table_cell_body][table_cell_body]  [/table_cell_body][/table_row] [table_row][table_cell_body]  [/table_cell_body][table_cell_body]  [/table_cell_body][/table_row] [table_row][table_cell_body]  [/table_cell_body][table_cell_body]  [/table_cell_body][/table_row] [table_row][table_cell_body]  [/table_cell_body][table_cell_body]  [/table_cell_body][/table_row] [/table]

Històric