Històric

MÓNCET · Trekking als peus del Txomo Lungma (8848 m.). Himàlaia de Nepal 🗓 🗺

MonCetDSCN0004

Del 10 d’octubre al 10 de novembre
24 dies de caminada
Vocal: Pep Aced

El Solu-Khumbu és la regió de Nepal on viu la majoria de Xerpes. Aquest trekking en recorrerà una bona part. S’inicia a Jiri Bazar, poblet on s’hi arriba amb autocar, tal com ho feien les expedicions abans de l’obertura de l’aeròdrom de Lukla.

Durant la primera setmana és recorren les valls baixes de Solu-Khumbu a dia d’avui poc transitades pels alpinistes. Si el temps ho permet, en travessar el Pilkey La (4065 m), es tindrà la primera visió de tota la serralada des d’uns 100 quilòmetres de distància. Des de l’oest cap a l’est podrem veure el Dhaulaghiri, l’Annapurna, el Manaslu, el Txo Oiu, el Txomo Lungma, el Lhotse, el Makalu i el Kangtxenjunga, tots de més de vuit mil metres d’alçada. També veurem altres muntanyes no tan altes però tan o més belles: Thamserku, Khangtega, Gauri Shankar, Dorje Lakpa i Ama Dablam, entre d’altres.

Des de Namche Bazar se segueix el denominat trekking dels 3 colls, ja que es travessen el Renjo La (5360 m), el Cho La (5420 m) i el Kongma La (5535 m). També es puja a 2 cims, miradors excepcionals de la serralada. El Gokyo Ri (4790 m) i el Kala Patthar (5550 m). Des d’aquest últim es té la visió més propera de la Cascada de Gel, la Vall del Silenci i del Txomo Lungma, Lhotse i Nupse.

La tornada es fa per Chukkung amb l’ascenció al Chukkung Ri (5550 m), al peu de la impressionant cara sur del Lhotse i a tocar d’una de les muntanyes més belles: l’Ama Dablan. Després de passar pel monestir de Tengbotxé s’arriba Lukla per prendre el vol de tornada a Kathmandu.

Scheduled Històric
Mapa