Històric

Minerals en conflicte 🗓

Dimarts, 16 de maig a les 19.30 h

L’activitat econòmica lligada a l’extracció i comercialització de recursos naturals contribueix al benestar i al desenvolupament de poblacions. Tanmateix, existeix un debat sobre la seva preponderància, les condicions en les que s’exerceix, els seus efectes socials, polítics i ecològics perjudicials i sobre el model econòmic, de consum i cosmovisió, que la sustenten.

Les evidències científiques sobre la relació entre activitat humana i canvi climàtic i dècades de sensibilització social i pressió política han contribuït a l’assoliment d’un acord internacional sobre la protecció del clima a la Conferència de les Parts o COP 21. Les dades sobre l’impacte negatiu de l’extracció de recursos són menys conegudes que les de l’escalfament global i també és menor la consciència pública i la voluntat política per a la seva regulació.

La xerrada aportarà dades i reflexions sobre l’impacte social, polític i ecològic de l’extracció de recursos naturals i informació sobre les accions de pressió política d’una coalició de 130 organitzacions europees, en la que participa Justícia i Pau, a favor d’una llei europea per frenar el vincle entre l’aprovisionament de minerals pel sector tecnològic europeu i els conflictes armats arreu del món.

El ponent, Miquel Àngel Prieto, és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració, diploma de postgrau en Acció Humanitària i Màster en Diplomàcia i Acció Exterior. Des de 1998, ha treballat per ONGs i per a l’Administració en cooperació internacional pel desenvolupament, acció humanitària i construcció de la pau, en països com: Burundi, Marroc, Palestina i Ruanda.

Des de l’any 2001, ha estat vinculat a Justícia i Pau. Inicialment com col·laborador de la Comissió General i posteriorment a la comissió de Badalona i la Junta Directiva.

Aquest acte és obert a tothom i no cal inscripció prèvia

Scheduled Històric