Històric

LLUM I LLIBERTAT 🗓

30 de setembre – 1 de d’octubre

«La comissió organitzadora de Llum i Llibertat, davant de la impossibilitat de portar a terme l’acció els dies 10 i 11 de setembre, com estava previst, vam posar damunt la taula diferents dates possibles per poder-la fer. Valorats pros i contres, vam trobar pertinent de consultar a totes les cordades la seva disponibilitat per fer-ho els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, per la significació evident que té per a tots aquesta data.

Un altre aspecte que vam valorar a l’hora de proposar la nova data és la necessitat d’internacionalitzar al màxim aquest acte per diversos motius: perquè és un acte singular i en un indret mundialment conegut, i perquè les imatges que se’n derivaran reforçaran, per contrast, les de la repressió que van donar la volta al món en les votacions de l’1 d’octubre.

Per tant, confirmada la disponibilitat de la immensa majoria de cordades, hem decidit que l’acció de Llum i Llibertat es porti a terme els dies 30 de setembre/1 d’octubre.

Us hi esperem!»

Aquesta és la nota que hem rebut de l’organització de Llum i Llibertat. Per tant, us informem que el proper 30 de setembre, una cordada del CET s’enfilarà a la Gorra Marinera per col·laborar en aquest projecte. Hi ha altres escaladors de la nostra entitat que pujaran a altres agulles per completar altres cordades i que una bona colla de fotògrafs de la Secció de Fotografia del CET es repartiran pels entorns de la muntanya per captar aquest moment i enviar les imatges perquè facin la volta al món.

Com ja vam informar, tant per raons de seguretat com de conservació de l’entorn (la Muntanya de Montserrat és un parc natural per tal de conservar-ne els valors naturals), l’organització fa una crida a observar aquest esdeveniment des de l’exterior de la muntanya. Al seu web llumillibertat.cat hi trobareu un mapa amb els miradors recomanats.

El projecte Llum i Llibertat és una iniciativa de:

  • Artistes per la República
  • Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya
  • Assemblea Nacional Catalana

Amb la col·laboració d’Òmnium Cultural

Històric