Històric

LES PENYES ALTES DEL MOIXERÓ I EL CAMÍ RAL DE ROCA-SANÇA

DIUMENGE 13 DE MARÇ

L1330376El refrany diu que no hi ha març que no marcegi, ni boig que no bogegi. En aquest variable mes de l’any, de traspàs del hivern a la primavera, us proposo doncs, de fer la clàssica ascensió a les Penyes Altes del Moixeró, cim que el mestre Joan Coromines descriu com “un cim d’altitud modesta, però que ens ofereix una bella vista de la Cerdanya i un magnífic panorama de la vall del Bastareny, que augmenta en impressió si un s’atansa fins a la balconada que forma el collet entre la punta occidental (la culminant) i la punta oriental del cim”. El fet de tractar-se d’un cim relativament fàcil, he escollit aquest inestable mes hivernal on l’ascens esdevé més rigorós i si el març marceja, la neu acumulada en la curta aresta cimal de les Penyes Altes, formant les seves característiques congestes de neu, fa que el recorregut esdevingui d’un marcat caràcter alpí, que particularment em recorda la regió de l’Osttirol, als Alps austríacs, amb cims modestos en altitud, però de grans penya-segats calcaris. És per això que l’ascensió a les Penyes Altes, en condicions hivernals, conserva aquell encant del clàssic alpinisme tirolès. I tot això només a una passa de casa. Si ho voleu comprovar, veniu a l’Alt Berguedà i en comptes del barret tirolès poseu-vos el barret català.

 

FITXA TÈCNICA

Reunió preparatòria: dijous 10 de març a les 20:00h a la SAM del CET.
Lloc i hora de trobada: Hotel Don Cándido, diumenge 13 de març a les 07:00h.
Durada prevista: tot el dia.
Distància a recórrer: 16 km.
Desnivell: +1200 m.
Dificultat: ALTA.
Consells específics: material específic per alta muntanya hivernal, roba tècnica, grampons, raquetes de neu i pals de trekking.
Inscripcions: al tractar-se d’una activitat de certa exigència tècnica, les inscripcions només es podran formalitzar en la reunió preparatòria.
Preu: activitat gratuïta pels socis. En cas d’un possible interès per part d’alguna persona que no sigui soci del CET, la primera sortida serà gratuïta, però si vol continuar participant del cicle CETCIMS és requisit indispensable tenir la condició de soci de l’entitat.
Assegurança: Llicència federativa de la FEEC, o altres federacions equivalents de l’any en curs.
Transport: Privat.
Vocal: Manel Cajide.