Històric

LA RUA DE CARRUA I LA TORRETA DE VILAMALA: UN FERESTEC RECORREGUT PELS CINGLES I CIMS DE VILAMALA

DIUMENGE 8 MAIG

carrua

El serrat de Vilamala és en realitat, un entramat de barrancs envoltats de cingleres, turons i parets de roca conglomerada que resten als peus del massís calcari del Port del Comte i per a on afloren les aigües filtrades pels estrats calcaris superiors, conformant el salvatge i feréstec clot de Vilamala. Aquest entramat de barrancs i cingleres, amaguen recòndits indrets d’insospitada bellesa, on camins poc fressats i gairebé oblidats, eren emprats antigament per carboners i pastors per trescar enmig la trencada orografia de la zona. Un d’aquests camins, és el conegut com la rua de Carrua, que com el seu nom indica, ja podeu deduir, que es tracta d’un estret sender on no hi ha espai per anar en paral·lel, pel que formarem una filera mentre anirem resseguint el llarg i vertiginós traçat de la rua, que ens portarà a redescobrir balmes obrades, masos enrunats i paratges d’inusitada bellesa, així com uns cims que ens ofereixen unes vistes incomparables de tota aquesta poc concorreguda regió del Solsonès. Anar a la rua de Carrua, és participar d’una desfilada on l’aventura i la solitud hi son garantides plenament i on els moderns aparells d’orientació assistida per satèl·lit de poc serveixen si no s’ha solcat el terreny prèviament. En contrapartida però, la bellesa paisatgística de l’itinerari recompensarà amb escreix l’esforç que representarà seguir el traçat de la rua i els cims que assolirem. Si encara teniu esperit aventurer, no us perdeu aquesta sortida que us portarà al capdamunt d’un llarg carrer.

FITXA TÈCNICA
Reunió preparatòria: dijous 5 de maig a les 20:00h a la SAM del CET.
Lloc i hora de trobada: Hotel Don Cándido, diumenge 8 de maig a les 07:30h.
Durada prevista: tot el dia.
Distància a recórrer: 12 km.
Desnivell: 1000 m.
Dificultat: ALTA.
Consells específics: material de mitja muntanya i begudes. No trobarem fonts en tot el recorregut.
Inscripcions: al tractar-se d’una activitat de certa exigència tècnica, les inscripcions només es podran formalitzar en la reunió preparatòria.
Preu: activitat gratuïta pels socis de l’entitat. En cas d’un possible interès per part d’alguna persona que no sigui soci del CET la primera sortida serà gratuïta, però si vol continuar participant del cicle CETCIMS és requisit indispensable tenir la condició de soci de l’entitat.
Assegurança: Llicència federativa de la FEEC, o altres federacions equivalents de l’any en curs.
Transport: Privat.
Vocal: Manel Cajide.