Històric

LA FONT DEL LLADRE · COLL DE CORREU · TORRENT DE CAN SALA

DIMECRES 10 DE FEBRER

La proposta d’aquest mes és la de visitar diversos racons de la serra de l’Obac. Farem un tomb pels dominis del popular bandoler Capablanca, en especial, un dels seus amagatalls: la font del Lladre. Anirem fins al peu del Paller de Tot l’Any i ens arribarem fins al Coll de Correu, un recorregut pel camí Ral, que ens permetrà gaudir en tot moment d’unes magnífiques vistes panoràmiques del parc.
Comencem l’itinerari al km 11,1 de la carretera de Terrassa a Talamanca, a l’Alzina del Salari. Emprenem la caminada per la pista asfaltada que surt darrera de l’aparcament en direcció Oest. 100 m. més amunt trobarem un replà amb una cadena que barra el pas dels cotxes. No hem de traspassar-la. Deixem la pista asfaltada i continuem per un petit corriol que surt direcció oest paral·lel a la torrentera i ens enfilarem fins a l’avenc del Picarol. Emprenem el camí i anem a retrobar la pista asfaltada que en deu minuts de forta pujada ens conduirà al coll de Tres Creus.
Davant nostre hi tenim el camí de la Pola i al nord hi ha el que ve del coll d’Estenalles. Continuem pel de l’esquerra, el GR5 direcció sud, que porta a Rellinars. El camí planeja enmig d’un frondós bosc d’alzines i en 10 minuts sortim a un pla rocós on trobem l’enllaç del camí Ral, que puja de la Barata. Estupendes vistes del Paller de Tot l’Any, Montserrat i del turó de la Pola. Molt bon lloc per esmorzar. Seguim per un roquetam direcció Oest fins al collet Gran i uns metres més endavant prenem un trencall a l’esquerra. Seguim el sender que ens conduirà al peu del Paller de tot l’Any. Reprenem l’excursió reculant fins al camí Ral. Hem de seguir 350 m. en direcció a ponent fins a trobar un indicador del parc de color verd amb el nom de la font. A l’esquerra del camí baixa un corriolet que mena a la font del Lladre. Tornem a pujar al camí principal i continuem la caminada per el GR5 fins al Coll de Correu. En aquest punt hi ha una cruïlla de camins. Deixarem el de més a l’esquerra (GR5) que ens conduiria a Rellinars. També deixem el camí Ral que porta fins a Manresa, seguim el de la dreta que, amb una baixada pronunciada, ens conduirà fins al torrent de la font de la Cansalada. Hem de continuar fins a trobar un corriol que surt a l’altra banda de la riera. Iniciem el camí de pujada fins a l’Era Roja i el Quarto de Reixa.
El camí de retorn el farem per la font de la Pola, la Porquerissa, el coll de Tres Creus, i de nou a l’Alzina del Salari.

SERRA DE L'OBAC

FITXA TÈCNICA
Lloc i hora de sortida: davant del Centre Cultural a les 8.00. La tornada serà sobre les 14:00.
Temps de marxa: 3 hores.
Desnivells: +282 metres -282 metres.
Recorregut: 9,53 km.
Dificultat: BAIXA.
Recomanacions: portar roba i calçat adequat, pals per caminar (opcional) beguda i un bon esmorzar.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Preu: gratuït els socis i 5 euros els no socis.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de
contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Transport: El desplaçament es farà en cotxes particulars.
Informació: Enric Prat (618 270 049)
Josep Trullàs (619 963 134)