Històric

III Jornada de salut, activitat física i benestar emocional

Dissabte 14 de novembre al Casal del barri Sant Pere, Passeig vint-i-dos de juliol, 337 Terrassa

Us proposem una jornada sobre activitat física i benestar emocional, a partir d’algunes lectures i recomanacions entorn els boscos anomenats terapèutics i d’algunes experiències en altres països com Corea amb malalts amb diferents patologies tant físiques com mentals o emocionals.

Diversos experts sobre preservació d’espais naturals -i més concretament dels boscos madurs o altres àrees d’interacció Natura-Persona (Malalt)- descriuran algunes experiències reals en el nostre entorn immediat, com els Itineraris de Salut. Es presentaran algunes experiències en altres països, fent èmfasi en estudis més concrets duts a terme amb malalts de patologies com la fibromialgia.

L’objectiu de la jornada és arribar a una síntesi que lligui l’activitat física en entorns naturals amb el benestar emocional i algunes malalties com la depressió o estats d’angoixa o d’estrès i, concretament, la Marxa Nòrdica, com a activitat no agressiva des del punt de vista físic, que facilita el contacte social i contribueix a la millora d’aquests pacients.

La jornada està organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i diversos professionals del món de la salut i de polítiques ambientals.

P1290047

[highlight]PROGRAMA[/highlight]

9:00

Recepció i acreditació de públic assistent.

9:30

Inauguració de la III Jornada de Salut i Activitat Física a càrrec de la presidenta del Centre Excursionista de Terrassa, Eva Cervelló.

9:40

“La protecció dels espais naturals, un valor de país” a càrrec de la Sra. Marta Subirà i Roca, directora general de Polítiques Ambientals.
La Sra. Subirà és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb l’especialització en Dret Administratiu i Públic de Catalunya. Complementa la seva trajectòria acadèmica amb estudis de postgrau de Comunicació Corporativa i Institucional a l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra, de Gestió Pública a ESADE, i de lideratge en la gestió pública a l’IESE. Des de gener de 2011 és directora general de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

10:15

“Implementació d’itineraris forestals terapèutics vinculada a una xarxa de boscos d’alt valor natural a Catalunya”, a càrrec del Sr. Jaume Hidalgo i Colomé, Enginyer de Monts i doctorat en silvopascicultura. Professional en la realització d’estudis i projectes de planificació i gestió forestals.
Entre 1993 i 1999 dirigeix el projecte LIFE “Pirineu viu” de demostració del valor del patrimoni forestal singular. El 2001-2002 codirigeix en l’ICRAF el projecte de cooperació internacional al
desenvolupament “Disseminació de tècniques agroforestals sostenibles en el Nord de Vietnam” i posteriorment es vincula a diferents iniciatives de preservació de relictes de selva primigènia.
Des de 2011 assenta les bases i el full de ruta per plantejar l’extensió i valorització d’una xarxa de boscos madurs a escala del territori de Catalunya i de la bioregió pirinenca.

10:50

Pausa i tastet natural.

11:15

“Poden millorar les persones amb fibromiàlgia a través de programes d’exercicis en boscos saludables?” a càrrec del Dr. Secundí López-Pousa, coordinador del Servei de Neurologia de l’Institut d’Assistència Sanitària i l’Institut Català de la Salut a Girona.

11:50

“Mens sana in corpore sano. Aportació d’evidències de com l’activitat física contribueix al benestar emocional”, a càrrec de la Sra. Concepció Garriga, psicòloga clínica col·legiada i psicoterapeuta psicoanalítica en pràctica privada. Membre de número de la “Sociedad ‘Forum’ de Psicoterapia Psicoanalítica” i de la International Association for Relational Psychoanalysis/Psychotherapy (IARPP).

12:25

Cloenda de la III Jornada de Salut i Activitat Física a càrrec de la regidora de Seguretat, Salut i Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa, la Sra. Maria Rambla i Amat.

12:40

Tast de Marxa Nòrdica, a càrrec de l’Equip d’Instructors del Centre Excursionista de Terrassa, al Parc del Nord.

Inscripcions: gratuïtes, al punt d’atenció al soci del CET i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.

Captura

[insert_php] $AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/?p=2268″;
$NomProducte=”III Jornada de salut i activitat física”;
$preu=”0000″;
$soci=”0000″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyform.php’;
[/insert_php]