Històric

HORITZONS · Travessa per la serralada del Montgrony 🗓

Dissabte, 4 de març

[message background_color=’papayawhip’]

Atenció, aquesta sortida ha estat ajornada per

a l’11 de març per malaltia del vocal

[/message]

En aquesta  ocasió  farem la travessa des de  el Santuari del Montgrony a Castellar de n’Hug. Està pensada amb  2 objectius: un de paisatgístic,  ja que podrem gaudir d’uns horitzons molt amples, i un altre d’històric, perquè podrem comprendre una mica més la situació de la post-guerra.

Descripció de l’itinerari

[two_columns] [column1]

Tenim previst iniciar el recorregut des del mateix Santuari de Montgrony, a traves del propi pati, per arribar per les escales internes que porten a l’ermita de Sant Pere, bell indret voltat de penya-segats, ara convertits en escola d´escalada.

Continuarem en direcció nord fins al Refugi de Planelles, propietat del servei forestal de Girona, situat a 1380 m d’altitud, amb capacitat per a 20 places, equipat amb llar de foc i aigua en una font externa. És lliure i avui en bastant mal estat.

Continuarem pujant  per la pista que, amb voltes i revoltes i després de passar per la font Ermada, ens portarà fins al coll de Coma Ermada (1875 m) des d’on, si el dia ens ho permet, podrem gaudir d´una amplia panoràmica de la nostra terra. Al sud en destaquen els coneguts  cims del Montseny, Montserrat, Sant Llorenç i Pedraforca, entre d’altres. Al nord podrem gaudir de la ampla panoràmica de la serralada dels Pirineus , sobretot de la vall de Núria que tindrem al davant nostre.

Continuarem en direcció oest. Després d’una forta pujada arribarem al cim de Costa Pubilla  (2053 m). A

[/column1] [column2]

partir d’aquí carenegem en direcció nord-oest fins arribar al Coll de la Bona (1890 m). Abans, però, passarem per davant d’un búnquer construït en la post guerra per a la defensa  d’una possible invasió alemanya.

Un cop al coll  continuarem en direcció nord-oest fins al coll de Remolo (1860 m). Segons portem l’horari, podrem continuar per la carena, pujant al Cap de l’Emperadora (1961 m), o be seguir el camí  de la variant obaga que sense gaires desnivells també ens hi portarà.

Un cop al darrer coll, continuarem en direcció sud-oest per una antiga pista militar que des de Castellar de N´Hug havia de servir per a la logística de la hipotètica línia defensiva situada en aquesta serralada.

Aquesta pista ens portarà al GR 3, que seguirem fins arribar al nostre destí: Castellar de n’Hug. Però abans passarem per l’ermita de Sant Joan de Cornudell, un lloc idoni per fer-hi el dinar i descansar una mica ja que està proveït d’aigua per la font de Sant Joan, situada al mateix  GR 3.

[/column2] [/two_columns]

[message background_color=’papayawhip’]

Fitxa  tècnica

 • Lloc i hora de trobada:  Al Centre Cultural a 2/4 de 7 del mati.
 • Durada prevista  de marxa : 7  hores  aproximadament.
 • Distància  a recórrer :  18.5 km
 • Desnivells:   +775 m  -720 m
 • Dificultat : Baixa o mitjana  en funció de la presència i l’estat de la neu.
 • Consells específics: Esmorzar i dinar de motxilla, aigua (probablement no en trobem en tot el camí), roba d’abric, protecció per la pluja i el vent, calçat adequat  per marxar per alta muntanya i pals  amb  volandera per la possible presència de neu.
 • Inscripcions:  al punt d’atenció al soci del  CET o a través d’aquesta mateixa pàgina.
 • Preus:
  • Socis: 19 €
  • No socis: 29 €
 • Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal en el moment de fer la inscripció.
 • Transport: En autocar.
 • Dades de contacte: Pep Mas (635 421 521, pepmas@ono.com)
 • Vocal: Ramon Sans
[/message]

Scheduled Històric