Històric

Horitzons · CIM DEL TAGA: DE BRUGUERA A PARDINES 🗓

IMG_2424
Dissabte 03/12/2016

Emprendrem l’ascensió al cim del Taga des del bonic poblet de Bruguera, de caràcter antic i pagesívol, i assentat en el vessant solell de la serralada a 1200 metres d’altitud. Tan aviat prenguem comiat, ho farem per una muntada entre bosc i prats fins al Coll de la Pera, i des d’aquí, seguint un camí més planer, anirem a buscar els plans de Conivella, ja en la carena que enfila el cim, la qual resseguirem per una dura pujada desprotegida de vegetació fins al punt culminant del Taga, amb una majestuosa creu metàl·lica a 2038 metres sobre el nivell del mar. Si encertem un dia clar, des d’aquest cim podrem gaudir d’àmplies i magnífiques vistes dels relleus muntanyosos del nord del Principat, sobresortint els pics pirinencs, que ben segur estaran coberts de neu.

Des d’aquí, iniciarem el descens cap al poblet de Pardines, que albirarem empetitit al cantó nord al sòcol dels Pirineus i edificat a la franja càlida de la vall. Davallarem fidels al perfil de la serralada fins al Coll de la Portella d’Ogassa, on deixarem la carena per anar perdent alçada enmig d’una espaiosa praderia que fina en el Pla d’Ull de Bou i, des d’aquí, ens endinsarem entre boscos d’estatge muntà fins al fondal per on discorre amagat entre la boscúria el riu Segadell, al qual li maleirem el seu ensotat curs doncs, la pujada des de la seva riba fins a Pardines, tot i no ser molt llarga, és dreta i esgotadora. Esperem arribar-hi prou prompte per entrar al seu bar a prendre quelcom que ens refaci.

Una curiositat a remarcar és que ara fa cent anys es van fer els primers campionats d’esquí de Catalunya en els vessants del Taga. Concretament entre els anys 1911 i 1916.
[message background_color=’lightgrey’]

Fitxa tècnica

Lloc i hora de trobada: Al Centre Cultural a les 7.00 del matí
Durada prevista: 8 hores aproximadament. Arribada a Terrassa als voltants de dos quarts de vuit del vespre.
Distància a recórrer: 14 Km
Desnivells:  +1000 / – 1100 aprox.
Dificultat: Baixa, tret que puguem ensopegar amb trams nevats o glaçats a la part més altívola, o a l’obaga a l’hora de la baixada
Consells específics: Aigua, esmorzar i dinar. Protecció per al fred i el vent.
Inscripcions: Al punt d’atenció al soci del C.E.T. i a través del web www.ce-terrassa.cat
Preu: 17€ els socis i 27€ els no socis.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia)
Transport: En autocar.
Dades de contacte: Pep Mas (635 451 521 · pepmas@ono.com)
Vocal: Jordi Colell

[/message] [insert_php] $AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/?p=4674″;
$NomProducte=”Horitzons · Taga”;
$preu=”1700″;
$soci=”1000″;
$asseguranca=”0200″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyformNEW.php’;
[/insert_php]
Scheduled Històric