CET PEL MÓN

GEÒRGIA

Del 7 al 14 de juny de 2019 o bé del 19 al 26 d’agost de 2019 o bé del 2 al 9 de setembre de 2019

Svanètia és una regió històrica de Geòrgia localitzada al nord-oest del país en l’anomenat Gran Caucas. Està dividida en dues parts, la Baixa i l’Alta Svanètia, aquesta última declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1996 per l’excepcional paisatge de muntanya i els poblets característics de l’Edat Mitjana amb torres fortificades. Entre els segles IX i XIII cada família construïa la seva pròpia torre (‘murkwam’) com una mena de fortalesa davant els invasors mongols, perses i otomans, però també per defensar-se de les baralles locals entre clans. Ara hi guarden el fenc que serveix per alimentar el bestiar.

El Gran Caucas convertit en un autèntic i inexpugnable mur alpí, defineix completament la silueta d’un país adherit a unes muntanyes immenses on els cims nevats es perllonguen en vertical durant tot l’any i conformen una de les més imponents fronteres naturals del planeta. El paisatge està dominat per muntanyes d’entre 3.000 i 5.000 m d’altitud. Quatre dels pics més alts de les muntanyes del Caucas es troben a la regió. De fet el pic més alt de Geòrgia, la muntanya Shkhara de 5.193 m, es troba aquí.

Geòrgia és caucàsica en la seva màxima expressió, a la riba oriental del Mar Negre i encaixonada en una serralada majúscula, va acollir a regnes més antics – Còlquida i Ibèria. Tot l’univers mitològic, en què Jàson i els argonautes aconseguirien el velló d’or, sorgeix precisament en una nació originada després del pas de diferents regnes i cultures que van deixar aquí les seves petjades.

Anar a Geòrgia també és descobrir alguns dels seus grans valors, la gastronomia i els vins. Terra de confluència de tradicions, turques, perses, armènies, russes i genuïnament georgianes. Tenen una cuina de qualitat i quantitat i no marxarem de Geòrgia sense degustar els saborosos khachapuris i khinkalis.

ITINERARI

Dia 1. Barcelona / Kutaisi
Sortida des de Barcelona en vol regular directe a Geòrgia. Arribada de matinada, trobada amb el guia i trasllat a l’allotjament de Kutaisi.

Dia 2. Kutaisi / Monestir de Gelati / Zugdidi / Becho (260 km.)
Després de l’esmorzar, al matí, descobrirem la ciutat Kutaisi, la principal ciutat de la regió d’Imereti que va ser un dels centres més importants de l’antiga Còlquida, famosa per ser el destí de Jàson i els Argonautes en la recerca del velló d’or. Aquesta antiga ciutat ha jugat un paper fonamental en la història de Geòrgia i va ser la capital de Geòrgia durant 4 segles, des del segle VIII al XII. Visitarem el complex monàstic de Gelati- Patrimoni de la UNESCO (segle XII). El fundador del complex és el Rei David el Constructor, el rei més destacat en la història de Geòrgia. L’acadèmia de Gelati va ser el centre de la vida cultural i espiritual de Geòrgia. Després de dinar ens dirigirem al nord cap a Svaneti, la inaccessible regió muntanyosa al Caucas major. Parada a la presa d’Enguri. Ens desplaçarem a través del variat paisatge de muntanya del Gran Caucas. Arribada a Becho. Sopar i allotjament en una casa familiar a Becho.
MP (E/-/S).

Dia 3. Becho / Glacera d’Ushba / Mestia (20 km.)
Ens aproparem en vehicle fins al pont sobre el riu de Dolrachala. Caminarem pel bosc als peus de pic Ushba (4700 m), aquest passeig espectacular ens portarà a un salt d’aigua des d’on podrem gaudir d’unes magnífiques vistes del pic Ushba. En la ruta tindrem pícnic. En el camí de tornada ens trobarem amb el transport prop del pont i ens desplaçarem fins Mestia. Sopar i allotjament en una casa familiar a Mestia.
PC (E/D/S) – Desnivell: ↓ ↑ 650 m. Temps de caminada: 6 hores. Distància: 16 km.

Dia 4. Mestia / Adishi / Iprali
Després d’esmorzar a Mestia anirem en jeep fins a les pistes d’esquí de Tetnuldi. Baixarem cap a Adishi i gaudirem de les vistes de les muntanyes Banguriani (3838 m) i el famós Ushba (4700 m). A partir d’aquí, tindrem una caminada sobre prats amb rododendres. Arribarem a un punt on cal travessar el riu i necessitarem l’ajuda de cavalls per creuar-lo. Pujarem al pas Chkhutnieri, a una altitud de 2722 metres, des d’on es pot gaudir d’una bella vista de les muntanyes que hi ha entre el Tetnudi i Shkhara. Començarem el descens cap al poble Iprali. Sopar i allotjament en una casa familiar al poble Iprali.
PC. (E/D/S) – Desnivell: ↑ 650 m ↓ 920 m. Temps de caminada: 9 hores. Distància: 19 km.

Dia 5. Iprali / Ushguli (Patrimoni de la UNESCO)
Després de l’esmorzar caminarem seguint la carretera durant uns quilòmetres. Quan deixem la carretera seguirem un sender que ens portarà fins a Ushguli. Ushguli (2200 m), és el poble habitat més alt d’Europa, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. El poble és famós per l’abundància de les torres de vigilància. Des d’aquí es veu la muntanya més alta de Geòrgia – Mont Shkhara (5068 m). A Ushguli visitarem l’Església de Lamaria (segle XII). Sopar i allotjament a la casa familiar a Ushguli.
PC (E/D/S) – Desnivell: ↓ 200 m ↑ 500 m. Temps de caminada: 4 hores. Distància: 12 km

Dia 6. Ushguli (Patrimoni de la UNESCO) / trekking Shkhara / Mestia
Després d’esmorzar, passejarem pel bell i amplia vall del riu Enguri. Arribarem fins al peu de la muntanya Shkhara (5068 m) – la muntanya més alta de Geòrgia. A la tarda retorn en vehicle fins a Mestia. Sopar i allotjament en una casa familiar a Mestia.
PC (E/D/S) – Desnivell: ↑ ↓ 300 m. Temps de caminada: 6 hores. Distància: 18 km

Dia 7. Mestia / Prometeu / Kutaisi
Després de l’esmorzar ens acomiadarem de la regió més mística de Geòrgia i dirigirem cap a Kutaisi. Pel camí tindrem una parada al centre de Zugdidi i temps lliure per dinar. Després visitarem les coves de Prometeu – una de les dimensions més riques amb estalactites, estalagmites, cascades petrificades, perles de les cavernes subterrànies que acaben en un gran llac. La cova consisteix en 6 grans habitacions, plenes de formacions espectaculars. Un riu travessa tota la cova sota o al costat de les passarel·les. Si t’acostes a la superfície de l’aigua, podràs veure peixos, sargantanes, crancs tots blancs i alguns transparents i cecs per falta de llum. Després de la visita arribarem a Kutaisi. Sopar i allotjament en una casa d’hostes a Kutaisi.
MP (E/-/S)

Dia 8. Tornada
Després d’esmorzat trasllat a l’aeroport de Kutaisi i sortida en vol regular. Arribada a Barcelona.
Esmorzar a l’hotel (E/-/-)

PREUS

Per a grups de 14 a 20 persones: 1.045 €
Per a grups de 8 a 13 persones: 1.095 €
Per a grups de 6 a 7 persones: 1.145 €
Per a grups de 4 a 5 persones: 1.335 €

Grups inferiors: consulteu

Suplement habitació individual: 125 €

INCLOU

 • Guia de Giroguies des de Barcelona a partir de 14 persones.
 • Guia local de parla castellana durant tot el programa.
 • Guia de muntanya a Svanetia.
 • Trasllats aeroport / hotel / aeroport.
 • Transports interiors.
 • Tot-terrenys pel transport d’equipatge els dies de tresc.
 • Allotjament en hotels en habitacions dobles amb bany.
 • Àpats especificats en el programa: 7 esmorzars / 4 picnics / 6 sopars.
 • Entrada a les coves de Prometeu i cavallls per creuar el riu.
 • 1 l d’aigua mineral diari.

NO INCLOU

 • Vol directe des de Barcelona.
 • Begudes alcohòliques.
 • Propines.
 • Els àpats no especificats.
 • Tot el no especificat a l’apartat inclou.

A tenir en compte:

 • És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d’assistència en viatge, tipus RACC o d’altres companyies que ofereixen aquest servei. No n’hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix
  accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s’hagués de quedar més dies allà, o bé s’ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s’ha de tenir aquest risc cobert.
 • També és molt recomanable fer-se una assegurança d’anul·lació per cobrir possibles causes justificades que puguin provocar la cancel·lació del viatge. Així podem comprar els vols amb antelació i millors preus, i al mateix temps estar coberts i no perdre diners en cas d’anul·lació.
 • Per tal de garantir la seguretat dels participants ens reservem el dret de modificar o canviar les caminades si les condicions meteorològiques ho aconsellen.

VOLS

Uns 350 € amb maleta facturada a data 15/11/2018.