Històric

Se’l reconeix com a fotògraf molt vinculat a l’excursionisme

reconocimiento-ciudadano
Aquest dissabte, el Centre Cultural El Social va acollir el lliurament dels premis Terrassencs de l’Any 2015. Enguany, els guardons han recaigut sobre Ignasi Cusidó, Santi Freixa, Joaquim Verdaguer i Francesc Muntada, un empresari, un jugador d’hoquei, un historiador i un fotògraf de natura. Quatre persones d’àmbits professionals molt diversos que comparteixen i persegueixen un mateix objectiu; fer acions per Terrassa d’una manera altruista, segons Sílvia Torrente, secretària Terrassencs de l’Any. Felip Elòsegui, president Centre Cultural El Social, per la seva banda, ha encoratjat als premiats a continuar la seva tasca per la qual han estat reconeguts: “Els desitjo que gaudeixin d’aquest títol honorífic i que en continuïn sent mereixedors.”
A Francesc Muntada se’l reconeix com a fotògraf molt vinculat a l’excursionisme, la muntanya i la natura. Ha estat president del Centre Excursionista de Terrassa, va ser fundador de l’Associació Catalana de Fotògrafs de Natura i és membre del grup d’ornitòlegs de Terrassa.
Ignasi Cusidó s’ha mogut en el món emrpesarial, cultural i social. Ha prestigiat la formació professional impulsant el consell de la FP de Terrassa. És president de la Fundació Especial Antiga Caixa Terrassa, és patró de la Fundació Cecot Formació i col·labora amb les entitat Amics de les Arts, Prodis, Oncolliga i Parroquia Can Palet.
Santi Freixa ha estat un dels jugadors d’hoquei més destacat dels últims anys, símbol de l’Atlètic. Acctualment, treballa a la federació d’hoquei holandes i ha desenvolupat projectes solidaris com “Stick amb Índia”.
Per últim, Joaquim Verdaguer és un estudiós de la història de Terrassa, especialment de l’Antic Poble de Sant Pere. Col·labora amb l’Arxiu Tobella i és un autor d’un blog sobre la història de la ciutat.
Els quatre terrasencs de l’any han estat triats per un jurat de 15 persones format per antics terrassencs de l’any, representants del mateix Social i d’altres entitats de la ciutat.