Històric

EXPOSICIONS · FRAGMENTS DE SENTITS 🗓

Del 6 al 29 de març

Inauguració: 6 de març a les 19.30 h

josep Guiolà ens presenta una selecció dels seus treballs que prenen com a punt de partida les tècniques de fotografia analógica. En aquesta mostra ens obre un ampli ventall de les possibilitats que ofereix el coneixement i la técnica fotogràfica tradicional, adquirida després de gairebé 50 anys de bagatge fotogràfic: manipula els positivats, crea composicions artístiques a partir de viradors, tints, llum solar, líquids…..

El visitant no quedarà indiferent pels seus tractaments dels retrats, la composició de la figura humana o les composicions artístiques que ens porten a interrogar-nos sobre els límits de la fotografia.

Josep Guiolà (Arbúcies, 1944), és un fotògraf autodidacta i experimentat, que va descobrir de jove la fotografia i s’ha convertit en la seva passió, en un mitjà d’expressió a través del qual experimenta, juga i desvetlla la seva creativitat.

És aficionat des de fa més de 35 anys al món de les càmeres i els negatius.

Ha realitzat exposicions col·lectives i en solitari a moltes localitats (Barcelona, Olot, Perpinyà, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Girona, Palafolls, Arbúcies, Ceret…), ha col·laborat en xerrades, conferències, tallers, classes d’iniciació a la fotografia i en diverses publicacions. Però és l’afany d’experimentar, provar i jugar amb diferents elements i materials el que fa que el seu treball esdevingui original i particular.


Partint sempre d’un bon negatiu, Guiolà, fotògraf-alquimista, dels que revelen i amplien personalment les seves fotografies, gran defensor de la fotografia analògica, utilitza i manipula els materials sobre el paper fotogràfic i obté un resultat sorprenent que ens endinsa en un món personal i màgic, en el qual, l’artista capta la realitat a través del seu objectiu i la degrada, la desfigura o difumina. Continua investigant incansablement sobre els materials i arriba a prescindir del negatiu per a les seves últimes creacions.

Històric