Històric

Exposició fotogràfica · Paisatges geològics de Catalunya 🗓

Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana

Del 4 al 29 de setembre

“Paisatges Geològics de Catalunya” és una recerca dels llocs d’interès geològics que podem trobar dins la riquesa paisatgística del nostre país. L’exposició proposa un recorregut per paisatges comuns de la geografia catalana que tenen una importància cabdal pel que fa a la morfologia, el relleu i el desenvolupament del nostre territori. A través d’una mirada fotogràfica, es pretén posar de relleu la importància dels paisatges geològics d’interès, situant-los dins el conjunt del territori.

Catalunya té una geologia excepcional i una riquesa de paisatges notable. Com a exemple podem trobar les Serres Litorals i Prelitorals, amb serralades com la de Collserola, Montserrat, el Montseny o el Montsant, les Serres Transversals com Cabrera o Collsacabra, les Prepirinenques com el Cadí, el Pedraforca o el Montsec d’Ager i els Pirineus com la serralada més extensa dins la geografia i geologia catalana. També la Costa Brava o la Depressió Central Catalana son dos exemples més de la diversitat del paisatge català.

La mostra està composta per un total de 50 fotografies que busquen apropar i donar a conèixer la diversitat del paisatge geològic de Catalunya mostrant la varietat dels colors, textures i formes que el conformen. Per altra banda, la intenció és fer un pas més per a una catalogació i preservació en profunditat del nostre patrimoni natural.

Fotografies: Jordi Lluís Pi
Revisió científica dels textos: Isaac Camps

Scheduled Històric