Històric

Esquí de muntanya i raquetes · PIC DE TARBÉSOU 🗓

esquí de muntanya i raquetes febrerTarbesou

Dissabte, 4 de febrer

És una sortida sense massa dificultat, més enllà del desnivell a superar, però amb uns paisatges i unes vistes espectaculars. La baixada es pot gaudir força amb esquis, si tenim la sort de trobar neu de bona qualitat.

El punt de partida és l’estació d’esquí de Mijanès (1.530 m), on arribarem passant per la Cerdanya i travessant el Capcir i el poble de Quérigut. Iniciarem l’ascensió per les pistes però ben aviat les deixarem enrere per pujar per una vall força planera, veient al fons el Tarbesou. Passarem per una petita cabana de pastors (Cabana de l’Orri) i seguirem pujant sense massa dificultat. Més endavant trobarem una àmplia canal, més dreta, que haurem de superar amb unes quantes llaçades. Ens enfilarem fins el coll, a la carena sudest del Tarbésou, i seguirem pujant, cada vegada amb més pendent però sense massa problemes. Finalment, arribarem al cim del Tarbésou (2.364 m), un cim no gaire alt però amb una gran panoràmica sobre les muntanyes de l’Arieja.

Iniciarem el descens amb els esquís seguint, aproximadament, l’itinerari de pujada. Ben aviat enllaçarem amb les pistes d’esquí, que ens portaran fins al punt de partida.

[message background_color=’lightgrey’]

Fitxa tècnica

Sortida: 6:00h Plaça Baltasar Ragon
Dificultat: mitjana
Desnivell: +800m -800m
Recorregut: 11km
Durada: 5-6h
Reunió preparatòria: dijous, 2 de febrer a les 20h
Vocal: Miquel Pitarch
Telèfon de contacte: 690616352

[/message]

Scheduled Històric