Històric

ELS TRES PUIGMALS DES DE LA VALL D’AIGUANEIX 🗓 🗺

Dificultat:baixa · Distància: 12,500km · Desnivell +1180 m./-1180 m · Hores de marxa: 5
FMS060531-_DSC9924

Diumenge, 9 d’octubre
A la Cerdanya francesa els cims del Puigmal i Pic del Segre els anomenen Puigmal d’Er i Puigmal de Segre, respectivament. I juntament amb el Puigmal de Llo formen els tres Puigmals. És més, en algun moment algú parla dels quatre Puigmals en incloure-hi també el Petit Pic de Segre. Farem l’ascensió des de la vall d’Aiguaneix, que més avall es converteix en ribereta d’Er i es troba amb el Segre a la vil·la de Llívia.
Des de Puigcerdà seguirem la carretera cap a Sallagosa fins a Santa Llogaia on agafarem el trencall cap a l’estació d’esquí Er-Puigmal. Passarem els dos nuclis de l’estació, Els Cotzés i Les Planes, i mig quilòmetre després d’aquest darrer aparcarem els cotxes a uns 2020 m d’altitud.
Seguirem a peu per la pista asfaltada uns 10 minuts fins a arribar a una casa de captació d’aigües i travessarem l’Aiguaneix. Seguirem per la vall ran de l’aigua durant mitja horeta fins arribar on neix el riu. Uns 50 metres més enlaire deixarem el camí que segueix la vall cap al coll del Puigmal de Llo i Núria i anirem per pastures fins a trobar la carena que baixa del Puigmal de Llo a uns 2600 m aproximadament. Seguirem per aquesta carena fins a trobar la que separa les valls d’Er i Llo. I des d’aquí, en pocs minuts, arribarem al cim del Puigmal de Llo.
Des del cim seguirem cap el coll del Puigmal de Llo i anirem a trobar la carena principal Puigmal-Pic de Segre just al darrer collet abans del Pic de Segre, que ascendirem a continuació. Baixarem altra cop fins a aquest collet i, sempre per la carena principal divisòria entre la Cerdanya i la vall de Núria, ascendirem el petit Pic de Segre i a continuació arribarem al Puigmal a 2913 m.
El descens cap a Aiguaneix el farem per la via normal al Puigmal des del cantó ceretà fins a un orri mig enrunat que hi ha a uns 2450 m. Deixarem la via normal (molt dreta i pesada en aquest tram) i per uns pendents d’herbei suaus arribarem altre cop a l’Aiguaneix on retrobarem el camí de pujada que seguirem en sentit contrari fins arribar als cotxes.
[message background_color=’lightgrey’]

Fitxa tècnica

Distància: 12,500km. Desnivell +1180 m./-1180 m. Hores de marxa: 5
Dificultat: Baixa
Sortida de Terrassa: Lloc i hora a concretar a la reunió preparatòria
Vocal: Kim Prunés (679780844)
IMPORTANT! Reunió preparatòria dijous 6 d’octubre al Centre a les 21 h
[/message] [insert_php]

$AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/els-tres-puigmals-des-de-la-vall-daiguaneix/”;
$NomProducte=”Alta muntanya Tres Puigmals”;
$preu=”0000″;
$soci=”0000″;
$asseguranca=”200″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyform.php’;
[/insert_php]

Scheduled Històric
Mapa